Hoppa till sidans innehåll

Mattias Widengren femma i 8-ball SM

25 JUN 2018 18:21
Mattias Widengren tog en mycket bra femte plats i 8-ball SM på JoLo&co den 9 juni!
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 14:08

 

Årets individuella SM tävlingar den 7-9 juni var första gången Umeå BK hade tävlande på SM sedan den nuvarande formatet med 32 bäst rankade SPT spelare bjuds in till SM. 

Mattias Widengren fick representera Umeå efter en stark SPT säsong med 28 plats efter säsongens slut. 

Väl på SM fick inte Mattias bästa turen med lottningen. Både i 10-ball och i 9-ball lottades han mot Adrian Weiss respektive Christian Fischer, två av Sveriges absolut bästa spelare och fick se sig besegrad redan i första rundan. 

Men väl i 8-ball så fick Widengren visa vad han går för. I första rundan vann han en hill-hill thriller mot Per Lindgren. Och i andra rundan fick vi se årets SM överaskning - Mattias slog Tomas Larsson med smått orimliga 8-0. Larsson är av många ansedd som Sveriges bästa biljardspelare med multipla SM guld i alla discipliner och även starka meriter på den internationella scenen. 

Det var uppenbart svårt att samla sig efter denna superstarka prestationen, då Mattias förlorade mot samme Weiss redan i kampen om medaljerna. Men väl en femte plats på SM, det klart bästa resultatet någon Umeå spelare har hittills lyckats nå i nationella tävlingar! 

Grattis Mattias och grattis Umeå BK! Äntligen har vi en elitspelare att räkna med, även mot det starkaste tänkbara motståndet!  

Skribent: Sahovic Dzenan
Epost: Adressen Gömd

#umeåbk

 

Postadress:
Umeå Biljardklubb - Biljard
Mattias Widengren, Axtorpsvägen 38 A
90337 Umeå

Kontakt:
Tel: 0730735303
E-post: This is a mailto link...

Se all info