Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


 

Umeå biljardklubb är en ideel idrottsförening för utövare av biljardsport; pool och snooker. Biljardsporten har en lång historia i Umeå. En idrottsförening har dock saknats fram till 2008-2009 när Umeå BK först startade sin verksamhet. Sedan 2015 är Umeå BK även medlem i Svenska Biljardförbundet och därmed även Riksidrottsförbundet.

Klubben har fler än 40 aktiva tävlande medlemmar, regelbundna egna tävlings- och träningsaktiviteter, ett flertal spelare som framgångsrikt tävlar inom Swedish Pool Tour, en snookersektion och en växande ungdomssektion. De största sportsliga framgångar hittills har varit två delade niondeplatser i Lag-SM, en femteplats i indviduella SM samt en tredje plats i ranking snooker tävling. 

Från september 2018 finns Umeå BK i egna lokaler på Ålidhems centrum i Umeå. Sex stycken Brunswick Gold Crown V bord rymms i den nya hallen och vi hoppas at nya förutsättningar för träning och tävling leder till många fler turneringar, nya tävlingsformer, nya medlemmar och växande ungdomsverksamhet och i slutändan bättre sportsliga resultat. Hjärtligt välkommna till Umeå BK på Ålidhem!   

Uppdaterad: 26 JUN 2018 17:51

#umeåbk

 

Postadress:
Umeå Biljardklubb - Biljard
Ålidhems centrum
90730 Umeå

Besöksadress:
Ålidhems centrum
90730 Umeå

Kontakt:
Tel: 0730735303
E-post: This is a mailto link

Se all info