Hoppa till sidans innehåll

Team Umeå


 

Team Umeå är en satsning från Umeå Biljardklubb som syftar till att höja spelnivån på Umeå BK lagen i Kvarken Pool Cup och Swedish Team Cup - de två lagtävlingarna vi deltar i varje år. Satsningen handlar om organiserad systematisk träning för tiotal bästa spelare i klubben, med siktet inställt att bygga lagen i båda lagtävlingar under arbetets gång. 

Kvarken Pool Cup är en årligen återkommande tävling mellan Umeå och Vasa som följer Mosconi Cup format, där 8 bästa spelare möts i både singel och par, både 8-ball, 9-ball och 10-ball. Vi spelar i januari, ena året i Umeå och nästa år i Vasa. Under de senaste tre åren har vi använt tillfället att visa upp biljardsporten för en bredare publik genom att ställa upp biljardbord på offentliga ytor, på Rewell gallerian i Vasa och på Utopia i Umeå. Kvarken Pool Cup är kanske det roligaste Umeå BK gör och vi är jätteglada att den femte upplagan av tävlingen äger rum i Umeå i januari 2019. Bara resultatet blir lite bättre, för Vasa har faktiskt lyckas vinna alla de första fyra tävlingar, om än med olika marginal från år till år. 

Swedish Team Cup, eller Lag-SM, är den största lagtävlingen i Sverige med fler än 50 deltagande fyrmannalag. Turneringen spelas i tre omgångar, där finalomgången spelas bland 8 bästa lagen från omgång två och vinnaren blir Svenska Mästare. Umeå BK ställer vanligtvis upp med två lag, men inför nästa säsong avser vi eventuellt ställa upp med tre lag. Våra största framgångar hittils är två delade niondeplatser. Nästa år är målsättningen tydlig, Umeå BK ska försöka slå sig in bland topp-8 lag i landet. 

Umeå biljardklubb anordnar tre tävlingar under november och december som skall stå till grund för uttagning av laget till Kvarken Pool Cup 2019.

1. Lördag den 17/11-2018 - Klubbmästerskapet i 8-ball

Tävlingsstart klockan 11:00. Kostnad 70 för guldmedlemmar och 120 för silvermedlemmar. Distans beror på antal deltagare. Inget HCP. Registrering på CueScore senast torsdag den 15/11.

Efter KM i 8-ball anordnar vi även en klubbfest enligt knytkalasprincipen. Alla medlemmar är välkomna, inklusive de som inte deltar på KM.

2. Lördag den 1/12-2018 – SPT250 9-ball

Tävlingsstart klockan 10:00. Kostnad 300 kronor. Alla regler enligt SPT regelverk. Registrering via BilliardOnline senast torsdag den 29/11 klockan 17:00.

3. Lördag den 8/12-2018 – Klubbmästerskapet i 10-ball

Tävlingsstart klockan 11:00. Kostnad 70 för guldmedlemmar och 120 för silvermedlemmar. Distans beror på antal deltagare. Inget HCP. Registrering på CueScore senast torsdagen den 6/12.

Uttagning av laget

De två finalisterna i KM tävlingarna från båda tävlingar är direktkvalificerade till KPC. Ifall någon av finalisterna redan är kvalificerad, alternativt inte kan delta på Kvarken Pool Cup, så går platsen INTE till näst bästa placerade, utan blir ett extra wild-card.

De två bäst placerade Umeå BK spelarna i SPT250 tävlingen är direktkvalificerade till KPC. Ifall flera spelare hamnar på samma placering spelas en utslagsmatch samtidigt som finalen i 250. Ifall någon av de två bäst placerade Umeå BK spelarna redan är kvalificerad, alternativt inte kan delta på Kvarken Pool Cup, så går platsen INTE till näst bäst placerade, utan blir ett extra wild-card.

Genom dessa tävlingar får vi alltså som minst 2 och som max 6 spelare direktkvalificerade till laget. Alla får chansen, tre gånger om (förutom de som inte får tävla 250, de får endast två chanser). Resterande platser, minst 2 och max 6, blir således wild-cards.

När alla tre tävlingar är avklarade så väljer årets lagkaptener Mattias Widengren och Dzenan Sahovic resterande medlemmar i laget.

Uppdaterad: 26 JUN 2018 17:48 Skribent: Sahovic Dzenan
Epost: Adressen Gömd

#umeåbk

 

Postadress:
Umeå Biljardklubb - Biljard
Mattias Widengren, Axtorpsvägen 38 A
90337 Umeå

Kontakt:
Tel: 0730735303
E-post: This is a mailto link...

Se all info