Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det är dubbelt svenskt i topp efter första singelstarten. Sandra Andersson leder på 1285 poäng och Anna Andersson är tvåa med 1281.
 

Ordförande har ordet

(2022-08-12 11:44)
Svenska Bowlingförbundets ordförande Jan Wiede skriver i sitt ordförandebrev om bland annat seriespelet, sommarens fina landslagsframgångar och om det Internationella Bowlingförbundet.
 
Söndag den 2 oktober är det dags för Svenska Bowlingförbundets årsmöte som hålls på Quality Hotel Winn i Haninge kl 09.00.
 
I helgen spelas Sveriges största ungdomsturnering Upp-Slaget i Jönköping. 107 barn och ungdomar är anmälda. – Vi ser fram emot en riktigt rolig helg, säger tävlingsledare Arvid Thomsson.
 
EM i Ålborg inleds imorgon med singeldistansen. Först ut är Anna Andersson och Sandra Andersson kl 09.00. – Det har sett bättre och bättre ut på träningarna och det ska bli kul att det drar igång imorgon, säger förbundskapten Robert Andersson.
 

Möt EM-spelarna del 2

(2022-08-11 21:24)
Vi lär känna de svenska EM-spelarna lite extra. Vi möter Victoria Johansson, Sandra Andersson och Jenny Wegner.
 

Möt EM-spelarna del 1

(2022-08-11 21:12)
Vi lär känna de svenska EM-spelarna lite extra. I del 1 möter vi Anna Andersson, Josefin Hermansson och Cajsa Wegner.
 
Svenska Bowlingförbundet söker en utbildnings- och systemansvarig. Läs hela annonsen här.
 
Imorgon drar damernas EM igång i Ålborg. Vid det senaste Europamästerskapet tog Sverige 11 medaljer och de går in som favoriter till mästerskapet i Danmark.
 
På fredag kl 14.00 öppnar anmälan till Swedish Youth Tour Nässjö. Den andra deltävlingen i ungdomstouren spelas den 27-28/9 samt 30/9-2/10.
 
Damernas EM spelas i Ålborg mellan den 12-20 augusti. Här finns speltider och info om alla distanser under mästerskapet.
 
Storm Lucky Larsen Masters är tillbaka efter pandemin. Tävlingen spelas i Helsingborg och drar igång i slutet av augusti. – Vi hoppas att många svenska bowlare tar chansen att spela på hemmaplan, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig.
 
Under helgen samlades 12 parabowlare för läger i Höllviken med Mia K. Årberg och Mikael Engström i ledningen. Schemat var fullt från morgon till kväll, där vi fyllde Staffanstorps bowlinghall för spel.
 
I förra veckan hade juniorlandslaget träningsläger i Eslöv inför kommande junior-EM i Wittelsheim. – Det känns som att hela laget är i fin fas inför EM, säger förbundskapten Moa Ekström.
 
Mattias Möller tilldelades tidigare i somras Höganäs Kommuns Idrottspris 2022. Det var en fantastisk överraskning, säger Mattias Möller till Skånes Bowlingförbund.
 

Postadress:
Umeå IK Bowlingförening - Bowling
Umeå IK, Rothoffsvägen 31
90342 Umeå

Kontakt:
Tel: +4690122661
E-post: uikbowling@gmail.com

Se all info