Hoppa till sidans innehåll

Forspaddling och Kanotpolo


Forspaddling

Umeå kanotklubb har en kanotslalombana vid Bölesholmarna. Klubben har kajaker och delvis den utrustning som krävs, läs mer om att låna utrustning under Medlemskap

Umeå Kanotklubb har tidigare även bedrivit forspaddling både i form av fresstyle och creeking. 

2020 blev en nystart för samarbete mellan UKK och Åmsele Forspaddlare, bland annat gemensamma utbildningsinsatser och aktiviteter.

Kontaktperson: ordforande[a]umeakanotklubb.se

Kanotpolo

Umeå kanotklubb har tränat kanotpolo sedan 2006. Spelare har anslutit från andra platser i samband med studier eller jobb, men många har även startat i vår klubb. Sommaren 2020 lämnade den sista av våra erfarna spelare staden vilket innebär att verksamheten är vilande. Styrelsen har en plan för återstart om intresset från er medlemmar finns!

Vi tar emot intresseanmälning inför hösten 2021.

Att testa på en gång är kostnadfritt men vill du fortsätta så behöver du bli medlem i kanotklubben och lösa terminskort (300 kr) eller så kan du betala 50 per tillfälle (upp till tre tillfällen). Allt material finns att låna och ingår i terminskort.

Om kanotpolo

Kanotpolo är en lagsport där man får paddla, spela boll och ibland knuffa varandra på ett schysst sätt. De två lagen spelar med en boll som man försöker få in i mål som hänger över vattenytan på planens kortsidor. Så här kan det se ut! En kortfattad version av Kanotpoloregler på svenska finns att hitta på Svenska kanotförbundets hemsida https://www.kanot.com.

Här finns en film som Mattias Nyström gjort: http://www.youtube.com/watch?v=2oK2Nje5a8U

Här en film gjord av Jens: http://www.youtube.com/watch?v=QBDrZ5lfLkk

Kontaktperson: ordforande[a]umeakanotklubb.se

 

Uppdaterad: 06 MAJ 2018 13:47 Skribent: Kristina Larsson

Postadress:
Umeå KK - Kanot
Benjamin Nauck, Morkullevägen 14g
90651 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@umeakanot...

Se all info