Hoppa till sidans innehåll

Forspaddling och Kanotpolo


Kanotpolo

Kanotpolo är en lagsport där man får paddla, spela boll och ibland knuffa varandra på ett schysst sätt. De två lagen spelar med en boll som man försöker få in i mål som hänger över vattenytan på planens kortsidor. Så här kan det se ut! En kortfattad version av Kanotpoloregler på svenska finns att hitta på Svenska kanotförbundets hemsida https://www.kanot.com.

Vi tränar inomhus i Storsjöhallen i Holmsund under oktober till maj. 

Umeå kanotklubb har tränat polo sedan 2006. Några spelare har varit aktiva på andra platser innan de började i Umeå men flertalet har börjat spela polo i vår klubb. Vi har allt från landslagsspelare till nybörjare och tränar damer och herrar gemensamt, alla åldrar och erfarenhetsnivåer är välkomna. Vi välkomnar även i framtiden nybörjare och hoppas på att aktiviteten skall växa.

Här finns en film som Mattias Nyström gjort: http://www.youtube.com/watch?v=2oK2Nje5a8U

Här en film gjord av Jens: http://www.youtube.com/watch?v=QBDrZ5lfLkk

 

Träningstider

Tisdagsträningarna är i Storsjöhallen, Holmsund, klockan 20:00 till 22:00. Samåkning till träningen sker i bilar från Umeå, samordning sker via facebookgruppen "Kanotpolo Umeå". Träningen börjar 20:00 och vi börjar ta fram sakerna ca. 20 minuter innan. Nya och gamla medlemmar är välkomna. Allt material finns att låna. 

Att testa på en gång är kostnadfritt men vill du fortsätta så behöver du bli medlem i kanotklubben och lösa terminskort (300 kr) eller så kan du betala 50 per tillfälle (upp till tre tillfällen) 

 

Kontaktperson UKK polo: Gustav Karsten kanotpolo[a]umeakanotklubb.se

 

Forspaddling

Umeå kanotklubb har en kanotslalombana vid Bölesholmarna. Klubben har kajaker och delvis den utrustning som krävs, läs mer om att låna utrustning under Medlemskap

Umeå Kanotklubb har tidigare även bedrivit forspaddling både i form av fresstyle och creeking. 

Kontaktperson: ordforande[a]umeakanotklubb.se

Uppdaterad: 06 MAJ 2018 13:47 Skribent: Kristina Larsson

Postadress:
Umeå KK - Kanot
Benjamin Nauck, Morkullevägen 14g
90651 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info