Hoppa till sidans innehåll

Hav- och tursektionen


Hav- och tursektionen är den enda aktiva sektionen i UKK och finns för dig som vill utvecklas mot havspaddling, kanske vill du börja paddla eller har du paddlat många år men letar likasinnade vänner och drömmer om en lång tur eller att spejja ut över horisonten? Det finns otroligt mycket att upptäcka inom räckhåll från Umeå.

Mycket av Hav- och tursektionens verksamhet utgår från Ljumviken i Holmsund där vi har goda möjlighet till kurser, träning och förvaring.

Här finns ett förråd med plats för både klubbens och privata kajaker, samt en liten klubbstuga.

Under säsong ordnar vi grundkurser i havspaddlingsteknik för att du ska kunna ta gult eller grönt paddelpass. Dessa utbildningar hålls vanligtvis under maj och juni varje år. Under juli - september så är det vanligtvis inte fler utbildningar utan vi har våra torsdagspaddlingar igång samt fria turer som kan utgå från olika ställen. Se vårt Facebookflöde med aktiviteter och det är där som du också anmäler dig.

Under vintern brukar vi kunna låna Holmsunds Badhus och ha teknikträningar. Och öva roll, självräddning och kamraträddning.  innefattar grundläggande paddelteknik, kunskaper om kajakens konstruktion, paddling i vind och några kamraträddningsövningar. 

Mer information om planerade aktiviteter finns på klubbens facebooksida. Och biljetterna är gratis för medlemmar att boka. Du bokar på biljettlänken INNE i varje event. Länk: https://www.facebook.com/umeakanotklubb/

Kontakt: havsgruppen[a]umeakanotklubb.se

Uppdaterad: 11 JUL 2021 11:44 Skribent: Kennet Johansson

Postadress:
Umeå KK - Kanot
Benjamin Nauck, Morkullevägen 14g
90651 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@umeakanot...

Se all info