Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag inleddes Junior & U23 VM i Kanotslalom. Sverige är på plats i Krakow med en fyra kanotister stark trupp i både J- och U23-klassen.
 

Sprint-SM intar Nyköping

(2019-07-16 10:23)
I dagarna sex samlas den svenska eliten i Nyköping för Sprint-SM. Massor av distanser i K1, K2 och K4 i allt från de yngsta ungdomsklasserna till de äldsta masterspaddlarna!
 
På den sista dagen av U23-EM rasslade ytterligare en medalj in - Melina Andersson stod för ett superlopp på K1 500 m och kammade hem ett brons. Dessutom var det ytterst nära ett till brons när hon blev fyra på K1 200 m.
 
När K1 1000 m avgjordes på U23 EM i Racice idag var en svenska med i den absoluta toppen - Ania Zagorska bombade hem ett silver, stort grattis!
 
Starka vindar i fel riktning drog in över Malmö. Det planerade K1 Maratonloppet fick läggas om något men kördes som planerat. Fina prestationer i alla klasser där seniorgulden vanns av Jocke Lindberg och Johanna Johansson!
 
Drakbåtslandslaget första läger för seniorer ägde i helgen rum i Stockholm. Det blev en helg med både genomgång av lopplaner och träna i de olika besättningarna Herr och Mixed som är de två 10-mannabåtarna som kommer tävlas i VM i Thailand i augusti.
 
Det bjöds på rafflande Shorttrack-finaler under dagen i Malmö då en utmanande bana mötte kanotisterna. SVT:s sändningar från huvudfinalpasset (Seniorer & Juniorer) finnas att ta del av för den som missade dramatiken på plats.
 
Tre kanotgrenar avgjordes under SM-veckans fjärde dag när SUP Distans, Surfski och K2 Maraton stod på programmet i ett kokande Malmö.
 
SUP Sprinten var nästa kanotgren att avgöras i samband med SM-veckan i Malmö. Mäktig inramning, direktsändning i SVT och två värdiga segrarde i Magnus Lindstet och Maya Persson!
 
Det dukades upp Kanotpolofinaler på SM-veckan i Malmö idag. På damsidan segrade Luleå medan Linköping tog tredje raka guldet i herrklassen i två välspelade, målrika finalmatcher!
 
Den avslutande dagen av European Games i Minsk bjöd på idel finaler. Petter Menning blev fyra på K1 200 m, endast en dryg tiondel från bronset. Därutöver dubbla 8-platser av Linnea Stensils och Jocke Lindberg.
 
Idag drog SM-veckan i Malmö igång - och Kanotpolon var en av de idrotter som var med och kickade in hela festen! Gruppspelet är till ända, imorgon väntar dramatiskt finalspel.
 
Petter Menning exploderade direkt i försöket på K1 200 m och knep den första och enda direktkvalificeringen till final!
 
Linnea Stensils visade form på European Games då hon tog sig till final på K1 500 m. Toppen på en överlag stark svenskdag.
 
Kanotpolo är först ut, sedan följer SUP, Surfski, K2 Maraton, Shorttrack och K1 Maraton. Hela fem kanotgrenar är med när idrottsfesten SM-veckan drar igång i Malmö imorgon!
 

Postadress:
Umeå KK - Kanot
Eva Lindberg, Hjältevägen 106
90751 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@umeakanotklubb.se

Se all info