Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Inom konståkning tävlas det på 4 olika nivåer: Elitserien, A-tävlingar, Klubbtävlingar och Stjärntävlingar. Vilka tävlingar man tävlar är beroende på åkarens teststatus och ålder (seniorer, juniorer, ungdomar och miniorer).

 

A-åkare (seniorer, juniorer och ungdomar) tävlar i Elitserien (om de kvalificerat sig dit), A-tävlingar samt klubbtävlingar. A-miniorer tävlar i A-tävlingar samt klubbtävlingar. B-åkare tävlar i framförallt klubbtävlingar men även stjärntävlingar. Stjärnåkare tävlar stjärntävlingar.

 

Tävlingslicenser och tävlingsavgifter ingår i säsongsavgiften. Däremot ingår inte resekostnader i samband med tävling utanför Umeå. Tränarna föreslår aktuella tävlingar för åkarna samt samråder med styrelsen om deltagande vid de olika arrangemangen.

 

Inför varje tävlingssäsong presenteras säsongens tävlingskalender. Anmälan sker till den tävlingsansvarige, som sedan i sin tur anmäler klubbens alla tävlande till aktuell tävling. UIK kan aldrig garantera att de åkare som klubben anmäler får starta i tävlingen, då arrangören för respektive tävling har ett begränsat antal tävlingsplatser vilket är reglerat av Svenska konståkningsförbundet.

 

Om någon åkare, på eget initiativ, vill delta i tävlingar utöver de som tränaren föreslår får åkaren svara för alla avgifter själv. För att åkaren skall kunna anmäla sig till en tävling måste dock anmälan godkännas av klubben, även om klubben inte planerar att åka på aktuell tävling.

 

Vid avanmälan till tävling, då sjukdom eller skada inte förekommer avanmälan, står åkaren för eventuella avgifter som inte återbetalas till klubben.

 

Inför varje bortatävling utses en ansvarig tränare, som tar hand om åkarna under tävlingsdagen/dagarna. Ibland kan det även bli aktuellt med övernattning i samband med bortatävling. I möjligaste mån försöker vi, eller arrangerande klubb, ordna ett billigt boende för våra åkare vid ett sådant tillfälle.

Uppdaterad: 16 JAN 2019 09:32 Skribent: Maria EI

Följ oss på Facebook:

facebook

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

VK_227x154 2

 

 

 

Länsförsäkringar

 

 

 

 

 

 mk

 

 

cf22

 

 

qw

 

ki

 

nk

Postadress:
Umeå Konståkningsförening - Konståkning
Signalvägen 3
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info