Hoppa till sidans innehåll

Förberedande tävlingsgrupp


 Förkunskapskrav: Steget efter konståkningsskolan. Minst Leo- märke 8. Övergång konståkningsskola-förberedande tävlingsgrupp kan vara flytande för en hel grupp och ske under säsongen utan att gruppen byter namn och träningstider.

Syfte: Målet för de Förberedande Tävlingsgrupperna är att utveckla grundskridskoåkningen, öva enkelhopp (t.o.m ögel) samt baspiruetter (ståpiruett och sittpiruett). När åkaren behärskar innehållet i Svenska Konståkningsförbundets tävlingstest, så erbjuds åkaren att försöka ta testet och få börja tävla.

Beskrivning: Åkarna i de Förberedande Tävlingsgrupperna delas in av tränarna efter ålder och kunskap. Antalet grupper beror på antalet intresserade åkare, ca  8-12 åkare per grupp.

Förberedande Tävlingsgrupper tränar 2-3 gånger/vecka på is, 1-1.5h per pass, samt 1 pass obligatorisk markträning, från starten av augusti till slutet av mars. Förberedande Tävlingsgrupper har inget uppehåll under jul- och nyårshelgen. I huvudsak tränar Konståkningsskolan på Dragonhallarna men vid arrangemang så kan träningen flyttas till Umeå Arena.

Rekommenderade skridskor för Förberedande Tävlingsgrupper är Edeas Overtureset . Vill man istället sätta ihop sitt eget set är följande skomodeller rekommenderade: Edeas Overture eller Risports RF 3 regular. Skenor som rekommenderas är: John Wilsons Majestic eller Ultimas Mirage. Hjälmen behålls på tills att åkaren klarat ett särskilt test och föräldrarna tillfrågas om det är OK. Det är helt OK att behålla hjälmen på om ni föräldrar anser att det är bäst!

Kläder som rekommenderas för träning i Förberedande Tävlingsgrupper är tajtare kläder som man kan röra sig lätt och fritt i, exv tights eller strumpbyxor och kjol med fleecetröja till. Det är viktigt för att tränarna ska kunna se åkarnas alla rörelser.

 Förberedande Tävlingsgrupper utvecklas

När åkaren klarat Tävlingstest så kontaktar tränaren föräldrarna för att göra upp om tid för att göra åkarens tävlingsprogram, alternativt att extern tränare gör programmet. Föräldrarna bör fråga tränarna vad som gäller angående tävlingsdräkt för programmet som skapas till åkaren.

Alla åkare i Förberedande Tävlingsgrupper erbjuds att delta i vår julavslutningsuppvisning, Umeåpiruetten (uppvisning) för otestade åkare i slutet av januari samt stora isshowen i slutet av mars/början av april. När tävlingstestet klarats får åkaren ett eget program samt erbjudande om att delta i stjärntävlingar. Alla åkare i Förberedande Tävlingsgrupper bör också delta i vårt upptaktsläger i augusti. Förberedande Tävlingsgrupper bör också delta i vår markträningsverksamhet under april till juni. Åkare i Förberedande Tävlingsgrupper rekommenderas att åka på sommarläger.

 

 

Uppdaterad: 09 AUG 2020 17:49 Skribent: Maria EI

Följ oss på Facebook:

facebook

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

VK_227x154 2

 

 

 

Länsförsäkringar

 

 

 

 

 

 mk

 

 

cf22

 

 

qw

 

ki

 

nk

Postadress:
Umeå Konståkningsförening - Konståkning
Signalvägen 3
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info