Hoppa till sidans innehåll

Konståkningsskolan


  Förkunskapskrav:  Steget efter lilla konståkningsskolan. Minst Leo-märke 2 men helhetsbedömning  görs så åkarna får den undervisning som gynnar dem bäst utifrån kunskapsnivå.

Syfte: Målet med konståkningsskolan är att lära sig grunderna i konståkning, exv. saxning och grundläggande steg, enklare hopp (treahopp och ev. salchow, toeloop, ögel) samt baspiruetter (ståpiruett och ev. sittpiruett). Märkestagning enligt Svenska Konståkningsförbundets Leo-märken för annan tränare inom föreningen.

Beskrivning:  Konståkningsskolan delas in i olika nivåer. Antal träningstillfällen per vecka ökar efterhand när man klarat alltfler märken, och markträning speciellt inriktad på konståkning tillkommer så småningom. Det finns 8 Leomärken; se länk.

Antalet grupper beror på antalet intresserade åkare, ca 10-12 åkare per grupp.

I Konståkningsskolan är det krav på riktiga konståkningsskridskor för att kunna utföra de övningar som grupper tränar på.  Vi rekommenderar Edeas Brioset eller Edeas Overtureset för Konståkningskolan. Det är obligatoriskt med hjälm i Konståkningsskolan.

Kläder som rekommenderas för träning i Konståkningsskolan tajtare kläder som man kan röra sig lätt och fritt i, exv tights eller strumpbyxor och kjol med fleecetröja till. Det är viktigt för att tränarna ska kunna se åkarnas alla rörelser. Jeans, stora jackor eller liknande är inte att rekommendera som träningskläder! Glöm inte vantar.

Konståkningsskolan tränar 1-2 gånger/vecka på is, 50 min pass, samt obligatorisk markträning 1 pass per vecka. Träningen pågår från slutet av augusti till slutet av mars. Konståkningsskolan har ett uppehåll i träningen från innan jul och startar upp efter trettonhelgen igen. I huvudsak tränar Konståkningsskolan på Dragonhallarna men vid arrangemang så kan träningen flyttas till Umeå Arena.

När de grundläggande kunskaperna från Konståkningsskolan uppnåtts så erbjuds åkaren en plats i en Förberedande Tävlingsgrupp, oftast i samband med säsongsstart när grupperna ombildas.

.En reservation för att åkare inte omedelbart får byta grupp efter Leo-märkestagning, men får då i sin nuvarande grupp träna vidare på nya kunskaper.

Alla åkare i Konståkningsskolan erbjuds att delta i vår julavslutningsuppvisning, uppvisning för otestade åkare i slutet av januari samt stora isshowen i slutet av säsongen. Åkare i Konståkningsskolan erbjuds också att delta i vårt upptaktsläger i augusti i mån av plats. Konståkningsskolan erbjuds också att delta i vår markträningsverksamhet under april till juni.

 

 

Uppdaterad: 09 AUG 2020 17:47 Skribent: Maria EI

Följ oss på Facebook:

facebook

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

VK_227x154 2

 

 

 

Länsförsäkringar

 

 

 

 

 

 mk

 

 

cf22

 

 

qw

 

ki

 

nk

Postadress:
Umeå Konståkningsförening - Konståkning
Signalvägen 3
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info