Hoppa till sidans innehåll

Lilla konståkningsskolan


 Förkunskapskrav: Ska kunna åka skridskor själv - framåt, bakåt och kunna bromsa.

V.i rekommenderar skridskor likvärdiga minst Edeas Brioset (eller Wifa, Graf, Risport) för Lilla Konståkningskolan.

Syfte: Lilla Konståkningsskolan är lämpligt för dig som vill lära dig mer och ser konståkningen som sin sport. Träningen är inriktad på att lära ut skridskoåkningens grunder. Målet med träningen är att klara Leo-märke 1 och 2 i första hand.

Efter lilla konståkningsskolan erbjuds man plats i Konståkningsskolan, oftast i samband med säsongs- eller terminsstart när grupperna ombildas.

Vi försöker då erbjuda att man kan välja mellan att träna ett eller två ispass per vecka utöver den obligatoriska markträningen (se mer info längre ner).

Notera! För barn som är intresserad av skridskoåkning, men inte just konståkning finns vår skridskoskola. Läs mer om Skridskoskolan

Beskrivning:  I Lilla Konståkningsskolan är det krav på riktiga konståkningsskridskor för att kunna utföra de övningar som grupper tränar på.  Riktiga konståkningsskridskor kan inte köpas i vanliga sportaffärer utan säljs genom ett fåtal återförsäljare i Sverige. Även Blocket och konståkningsköposälj-sidor på Facebook säljer detta. Vi rekommenderar skridskor likvärdiga minst Edeas Brioset för Lilla Konståkningskolan. Det är obligatoriskt med hjälm i Lilla Konståkningsskolan.

Kläder som rekommenderas för träning i Lilla Konståkningsskolan är lite varmare kläder som man kan röra sig lätt och fritt i. Jeans, stora jackor, tjocka overaller eller liknande är inte att rekommendera som träningskläder! Glöm inte vantar.

Lilla Konståkningsskolan tränar 1 gång/vecka på is, ett  50 min pass. Träningen pågår från september till slutet av mars. Lilla Konståkningsskolan har ett uppehåll i träningen från innan jul och startar upp efter trettonhelgen igen. I huvudsak tränar Lilla Konståkningsskolan på Dragonhallarna men vid arrangemang så kan träningen flyttas till Umeå Arena.

Träningen leds av en instruktör men i uppstarten kan också ett antal hjälptränare finnas tillgängliga.

Alla åkare i Lilla Konståkningsskolan erbjuds att delta i vår julavslutningsuppvisning, uppvisning för icke tävlingsåkare samt stora isshowen i slutet av säsongen.

Anmälan: Skickas till This is a mailto link

Ange barnets namn, personnummer samt e-postadress och telefonnummer till en förälder.

 

 

Uppdaterad: 17 SEP 2020 21:21 Skribent: Anna

Följ oss på Facebook:

facebook

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

VK_227x154 2

 

 

 

Länsförsäkringar

 

 

 

 

 

 mk

 

 

cf22

 

 

qw

 

ki

 

nk

Postadress:
Umeå Konståkningsförening - Konståkning
Signalvägen 3
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info