Hoppa till sidans innehåll

Läger


I Umeå Segelsällskap genomför vi flera olika typer av läger. Några riktar sig till nybörjare och andra till dem som seglat någon eller några säsonger redan. Nedan finns en kort presentation av de olika lägren. Vill du veta mer kan du klicka på respektive länk till höger på sidan.

Nybörjarlägret/lägren är riktade till dem som vill lära sig segla. Har du aldrigt förut seglat men är nyfiken på hur det är eller om du kanske har seglat litegrann men fortfarande känner dig lite oksäker så är nybörjarlägret något för dig. oftast  går det av stapeln i början på juni. Nybörjarlägret är ett väldigt bra sätt att komma igång med segling som sport och fritidsintresse. Du behöver ingen egen jolle utan kan låna av klubben. Efter lägret får du delta i klubbens återkommande tränings, läger och tävlingsverksamhet.

Påsklägret som går av stapeln någon helg runt påsk är ett tillfälle för dem som redan seglat någon eller några säsonger och som vill komma igång med seglandet tidigt på säsongen. Vid den här tiden försöker vi därför annordna ett läger i Vindhem utanför Sundsvall. Där blir det tidigt isfritt och det är en mycket trevlig plats att vara på som dessutom har kappseglingsanor långt tillbaka i tiden. Vi har inga tränare, inga race och ingen organiserad lägerverksamhet utan inriktningen är att få ett tillfälle att komma i båten och börja försöka få tillbaka känslan efter det långa vinteruppehållet. Mycket handlar om boathandling och om att komma tillsammans och bara umgås med andra seglare.

Regionslägret är ytterliggare ett tillfälle att komma igång med seglingen i början på säsongen. Regionslägret brukar gå av stapeln i slutet av maj och riktar sig till seglare i alla klubbar i de tre norra seglarförbunden, mellannorrlands- västerbottens- och norrbottens seglarförbund. Regionslägret är ett träningsläger dit alla som seglat något eller några säsonger och som vill utveckla sitt seglande är välkomna. Vi har utsedda tränare, lägerledare, ett speckat program med allt från tori, fys och mat till intensiv seglingsträning.

Uppdaterad: 25 APR 2012 14:01 Skribent: Ulf Dagerbrant

Postadress:
Umeå SS - Segling
Box 378
90108 Umeå

Kontakt:
Tel: 09028011
E-post: This is a mailto link

Se all info