Hoppa till sidans innehåll

Information till deltagare i USS seglarskola


Information inför seglarskolekurser 2014

Först och främst vill vi hälsa dig välkommen och säga att vi tycker att det är väldigt kul att ni vill lära er segla!

 

Varje kurs kommer att börja med att vi samlas i klubbstugan ute vid seglingshamnen ute i Obbola. Först blir det en presentation av kursens upplägg och lite grupplekar. Därefter bekantar vi oss med båtarna och har en teoretisk genomgång innan det är dags att ge sig ut på vattnet.

 

Målet med dagarna är att barnen ska ha lärt dig några av de teoretiska och praktiska grunderna i optimistsegling. Vi kommer bl.a. att gå igenom båtens delar, hur man riggar båten och de olika seglingssätten. Kurserna är planerade att vara totalt ca 30 timmar långa och följer kursplanen för Svenska Seglarförbundets Seglarskola.

 

Segling är en väderstyrd sport, blåser det för lite eller mycket blir det kanske ingen segling. Är vädret för dåligt ägnar vi istället mer tid åt teori, lekar och knopar inomhus. Förhoppningsvis har vi prognoserna på vår sida! Blir det tillräckligt bra väder hoppas vi även kunna segla ut till någon av de närliggande öarna under någon utav kursdagarna. 

 

Efter kursen hoppas vi att du ska vilja fortsätta segla, som ni kommer märka krävs det en hel del övning innan alla bitar faller på plats! Vi ser gärna att ni fortsätter segla med oss på torsdagsträningarna eller kanske hänger på en fortsättningskurs. Hör med din instruktör för att få reda på mer om vilka möjligheter som finns.

 

Vid frågor kontakta Ulf Dagerbrant tel. 073 153 1611

 

… än en gång, varmt välkomna!


 

Länk till PDF för utskrift

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:14 Skribent: Ulf Dagerbrant
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Umeå SS - Segling
Box 378
90108 Umeå

Kontakt:
Tel: 09028011
E-post: This is a mailto link

Se all info