Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Klubben anordnar och deltar i en omfattande tävlingsverksamhet. Nedan finns en liten förteckning över de olika regattor klubben arrangerar och/eller planerar att anordna samåkning till. På samtliga regionala och nationella regattor medföljer en coach från klubben för att stötta och hjälpa framför allt klubbens unga seglare tillrätta. Datum för de olika regattorna hittar du i almanackan

Klubbtävlingar

Poängseglingar

Varje tisdagskväll under hela sommaren (undantaget Juli då även klubbseglingen tar semester) har vi poängsegling på viken utanför småbåtshamnen. Ingen föranmälan behövs och det enda som krävs för att delta är att du är medlem i klubben. Vi samlas kl. 18:00 för ett kort rorsmansmöte och första start sker senast kl. 18:30. Om vädret tillåter och klockan inte hinner bli för mycket kör vi två eller tre starter per tisdagskväll. Efter sommarens sista race räknas placeringarna samman till ett slutresultat. I slutresultatet räknas en av varje fem genomförda seglingar bort vilket gör att man kan frånvara några gånger under sommaren utan att det blir alltför märkbara konsekvenser i slutresultatet. Tävlingen sker med förenklade regler (så alla kan vara med) i två klasser, dels optimistjolle och dels "jolle-lys". Speciell hänsyn tas till de lite mer oerfarna seglarna ute på vattnet. Resultatet för både föregåendesäsonger samt den aktuella hittar du under länken Resultat.

Klubbmästerskap

Till hösten (se programmet) kommer Klubbmästerskapet att avgöras. Klubbmästerskapet brukar vara en trevlig tillställning och en av de sista tävlingarna på säsongen. Mästerskapet avslutas med grillning och och fika tillsammans.

Regionala tävlingar

Jollecupen

 De tre norra seglarförbunden (norrbottens- västerbottens- och mellannorrlands seglarförbund) arrangerar under 2009 en jollecup i vilken vi deltar. Här ingår i år 8 olika regattor (se programmet) som räknas samman till ett slutresultat. I år kommer två av tävlingens 8 race att vara förlagda till Obbola, det första och det sista. Vi räknar med två sprakande norrlänska seglingsfester. Välkommen att delta. Vill du veta mera, åka med och tävla eller följa med i resultatlistan håll utkik här på hemsidan.

Regionskval

Tre seglingar i Jollecupen fungerar också som regionskval för optimistjollar. Det är den andra tävlingen i Umeå, den i Örnsköldsvik och den i Luleå. Med en bra placering i regionskvalen kan man få möjlighet att åka på rikskval för uttagning till svenska optimistjollelandslaget samt vissa läger för de duktigaste seglarnailandet mm.

Distrikts Mästerskap

I september kommer DM för västerbotten att genomföras för Optimistjollar och Laser radial. I oktober kommer motsvarande tävling för OK-jollar att genomföras.

Nationella tävlingar

JSM

För två somrar sedan deltog två Umeåseglare i JuniorSM på Marstrand. I år sker JSM i Vänersborg och vi planerar att åka ett helt gäng från hela norrland.JSM är en fantastisk seglarfestför hela familjen där både nybörjare och erfarna seglare är välkomna och har väldigt roligt tillsammans.

Nationella ranking och kvalseglingar

Vi deltar i år också i nationella och regionala kval och rankingseglingar. För optimistjollar är det redan omtalade regionskval det handlar om. OK-jollar har en egen serie precis som Laser radial. Fer mer information, se respektive klassida samt amanackan på vår sida. Är du intresserad av att delta för Umeå Segelsällskaps räkning kan du kontakta Ulf Dagerbrant (This is a mailto link).

Uppdaterad: 25 APR 2012 14:01 Skribent: Ulf Dagerbrant

Postadress:
Umeå SS - Segling
Box 378
90108 Umeå

Kontakt:
Tel: 09028011
E-post: This is a mailto link

Se all info