Hoppa till sidans innehåll

Information till föräldrar


Välkommen till UNIK Fotboll. Med denna information vill vi ge dig en inblick i vår verksamhet, vad du kan förvänta dig av föreningen, och vad klubben/laget förväntar sig av dig.

Vår verksamhet bygger helt på ideellt arbete. I stort sett alla ledare är även föräldrar, både inom lagen och inom den centrala organisationen. Alla arbetar helt ideellt – alltså helt utan ekonomisk ersättning. Fotbollslaget är i hög grad en angelägenhet för hela familjen och alla föräldrar kommer att på något sätt att delta i verksamheten.

Organisation kring lagen

I ditt barns lag är det lämpligt att 2 – 3 föräldrar tar ett ansvar som ledare och tränare. Detta anmäls i allmänhet vid ett informationsmöte parallellt med fotbollsskolan men tveka inte att när som helst anmäla dig om du vill bli ledare eller tränare. Föreningen rekommenderar minst en lagledare plus en tränare per 10 barn. För att ett lag skall kunna bildas och fortleva måste det i varje föräldragrupp i fotbollsskolan finnas ett antal föräldrar som vill bli ledare och tränare. Ju fler föräldrar som hjälps åt desto mindre tid behöver var och en lägga ner. Klubben står för kostnaden om du vill utbilda dig som ledare via Upplands fotbollsförbund.

Utrustning

Klubben lånar ut matchtröjor och förser laget med träningsmaterial såsom bollar, koner, västar mm. Övrig personlig utrustning bekostar spelarna själva. Strumpor (röda-adidas) och shorts (blå-adidas) finns att köpa/beställa på Intersport i Boländerna där vi också har 15 % medlemsrabatt. Hör med din ledare om någon samordnad beställning av strumpor/byxor är på gång.

Föreningen erbjuder också medlemmarna att köpa träningsoveraller och väskor till ett bra pris. Detta brukar samordnas lagvis. Du kan se bilder på träningskläder på sidan för klubbens klädprofil.

Ekonomi

Medlemsavgift och träningsavgift betalas årligen. För närvarande är medlemsavgiften 300:- per person eller 450 :- för en hel familj. I medlemsavgiften ingår en idrottsförsäkring i Folksam. Dessutom skall varje barn som deltar i ett lag betala en träningsavgift som är olika stor beroende på barnets ålder.

Utöver material och matchtröjor står föreningen för lagets kostnader för planhyra, domararvoden, cupavgift (en per år) och dessutom utbildningar för ledare och tränare. En fast summa per lag disponerar laget själva. 

Detta förväntas av föräldrar i laget:

Följa till och från träningarna: De första åren är föräldrarna oftast med under träningen, men efterhand klarar sig barnen själva.

Titta på matcherna: En självklarhet, ungdomsunderhållning från första stund.

Skjutsa till matcher: Hela tiden inom ungdomsfotbollen bör du som förälder i UNIK räkna med att skjutsa till matcher, både ditt eget barn och vid behov även andras.

Hjälpa till med andra aktiviteter kring laget: På uppmaning av tränare och lagledare. Om alla är positiva brukar arbetsbördan bli ganska lätt. Exempel på uppgifter:

    o        Tröjtvätt

    o        Organisera skjutsning vid matcher

    o        Följa med på cuper och resor som extra ledare m.m.

Uppdaterad: 31 MAR 2015 22:59 Skribent: Mattias Lundblad

UNIK:s sponsorer

 intersport

 

UNIKBIG160 

 Bravida160

 

logga_alone_150x56

 

Erbjudande:

 

 

 

Postadress:
Unik FK - Fotboll
Slädvägen 1
75647 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info