Hoppa till sidans innehåll

Redigeraläget


Hur skapar jag en ny sida?

För att skapa en sida så markerar man den sidan som den nya sidtypen ska ligga under. Man klickar sedan på knappen för sidalternativ som visas längst till höger om sidnamnet i navigationsfönstret. Genom att klicka på knappen så får man upp olika alternativ, klicka då på ”Ny sida”.  
Ny sida1


När du skapar en sida måste du välja en sidtyp. Baserat på dina roller och behörigheter så visas alla de sidtyper du kan välja.
I fältet ”Namn” fyller man i sidnamnen och därefter väljer man en sidtyp genom att klicka på boxen för den sidtypen man önskar skapa.
Ny sida2

Visa svar


Dölj svar


Hur redigerar jag en sidas innehåll?

För att redigera eller lägga in sidinnehåll så behöver man klicka på menyknappen till höger på sidan. Knappen består av en rektangel med boxar i sig, bredvid är en pil som pekar nedåt. Håller man muspekaren över denna knapp så ser man texten ”Urval”. Klickar man på knappen så väljer man sedan ”På sidan-redigering” eller ”Alla egenskaper”. Observera att du måste stå markerad på sidan i navigeringsfönstret för att kunna redigera just den sidan. Väljer man ”På sidan-redigering” så kommer man att genom att klicka på text med muspekaren att kunna redigera direkt på sidan. På så sätt kan man bl.a. redigera nyheter utan att gå in i det faktiska redigeraläget. Väljer man ”Alla egenskaper” så kommer man in i ett redigeraläge där man redigerar sidan så ni bl.a. kan ändra innehåll, grundinställningar, design, boxinställningar, inställningar och sökmotoroptimering.
urval

Visa svar


Dölj svar


Hur visar/döljer jag en sida i menyn?

Klicka på urvalsknappen och sedan på ”Alla egenskaper”, då kommer man åt att redigera sidan. Vill man att en sida ska visas i menyn på hemsidan så bockar man i rutan ”Visa i navigering”. Vill man dölja sidan från menyn så bockar man ur rutan ”Visa i navigering”. I den gamla versionen så hette detta alternativ ”Visa sidan i menyn”. För att kunna göra detta val så behöver man välja ”Alla egenskaper” under urval. 
Visa i navigering

Visa svar


Dölj svar


Hur tar jag bort en sida?

För att ta bort en sida så markerar man sidan som ska tas bort. Sedan klickar man på knappen för sidalternativ som visas längst till höger om sidnamnet i navigationsfönstret. Genom att klicka på knappen så får man upp olika alternativ, klicka då på ”Flytta till papperskorgen”.
Ta bort sida

Visa svar


Dölj svar


Hur lägger jag till en gadget?

Om man klickar på kugghjulet upp till höger, bredvid knappnålen, så får man möjlighet att lägga till gadgets och ändra om ordningen. Man kan lägga till och ta bort gadgets i både navigeringsfönstret och i resursfönstret, beroende på vad man vill se vart. Samma gadgets kan därför visas i både navigeringsfönstret och i resursfönstret.
Lägg till gadget
Väljer man ”Ordna om” så kan man ändra ordningen på gadgets som finns i navigeringsfönstret och resursfönstret. Man flyttar runt gadgets och ändrar ordningen genom en drag and drop funktion som innebär att man klickar på en gadget och drar gadgeten till den plats som ni önskar ha den på och sedan släpper.

Visa svar


Dölj svar


Hur tar jag bort en gadget?

Önskar man ta bort en gadget så klickar vecklar man ut gadget genom att klicka på namnet (i detta fall ”Nyligen”). Sedan klickar man på kugghjulet som kommer upp nere till höger och därefter klickar man på ”Ta bort gadget”.
Ta bort gadget

Visa svar


Dölj svar