Hoppa till sidans innehåll

Redigera direkt på sidan

31 MAJ 2016 14:34
I och med uppgraderingen den 7-8 juni så kommer stora ändringar i redigeraläget att ske. Här nedan så kommer vi att visa hur man kommer kunna redigera sidinnehållet direkt på sidan.
  • Skapad: 31 MAJ 2016 14:34

I den nya versionen av EPi så kommer man få möjligheten att redigera sidinnehåll direkt på sidan. Självklart så kommer man även kunna gå in och redigera sidinnehållet som innan också. Vi kommer nu gå igenom hur redigering direkt på sidan fungerar. 

Gå till den sidan som du önskar redigera och se till att du står under ”På sidan-redigering” under ”urval”. Det ser du genom att klicka på symbolen under ”mappen”. Är symbolen en box med rutor i så kommer ”På sidan-redigering” också vara grönmarkerad. Skulle det vara tre punkter med vågräta streck bakom så betyder det att man står under ”Alla egenskaper” i så fall behöver man byta genom att klicka på ”På sidan-redigering”.
Redigera på sidan1 

Står man under ”På sidan-redigering” så kommer textrutorna man kan redigera direkt på sidan att bli markerade med en blå ruta. När du drar muspekaren över en ruta så blir denna grön och det visas även vilken typ av textruta du är på väg att redigera.
Redigera på sidan2 

Om man nu vill redigera texten så klickar i textrutan där man vill ändra texten. Då kommer det upp ett menyfält där man kan välja olika funktioner så som teckenstorlek, typsnitt, understrukenstil och mycket mer. När man har gjort sina ändringar så klickar man bara utanför rutan. Då försvinner möjligenheten att redigera och man måste dra muspekaren över textrutan och klicka på den igen för att redigera ytterligare. Ändringarna man genomför behöver sedan publiceras genom att klicka på ”Publicera?” och sedan ”Publicera ändringar” upp till höger på sidan. Skulle man ångra sina ändringar så kan man antingen klicka på ”Ångra?” eller på ”Publicera” och sedan på ”Återställ till publicerat”. 
Redigera på sidan3

Skribent: Michelle Oskarsson