Hoppa till sidans innehåll

Så här fungerar nya mediahanteringen

30 MAJ 2016 14:22
I och med uppgraderingen den 7-8 juni så kommer ImageVault att försvinna. Istället så kommer en ny mediahantering att släppas. Här nedan så kommer vi att visa hur den nya mediahanteringen fungerar.
  • Skapad: 30 MAJ 2016 14:22

För att komma åt mediahanteringen så klickar man sig in i resursfönstret. Under fliken ”Resurser” finner man fliken ”Media”. Klicka på ”Media” för att se, ladda upp, ta bort och redigera bilder och dokument.
Media

För att ladda upp filer i nya mediahanteraren så kan man använda sig av en drag and drop-funktion. Man klickar sig in på den mapp som man vill att filen ska ligga i och därefter så drar man en fil direkt från skrivbordet/mapp på datorn till mediahanteraren på IdrottOnline och släpper filen i rutan med texten ”Släpp filer som du vill ladda upp här”. Filen kommer då sparas i den mappen som du valt att dra filen till.
Drag and drop

Ett annat alternativ är att ladda upp filer genom att klicka på plustecknet nere till vänster. Man klickar sig in på den mapp som man vill att filen ska ligga i och därefter klickar man på ”+” och sedan på det andra ”+” som kommer upp. Man väljer sedan vilka filer som man önskar ladda upp i mappen genom att markera de och klicka på ”Öppna”. Därefter kan man stänga rutan genom att klicka på ”Stäng”. Skulle filerna inte ha hunnit laddats upp så kommer filerna fortsättas laddas upp i bakgrunden.
plustecknet


För att infoga och lägga till filer så som bilder och dokument på olika sidor, t.ex. vid en nyhet, så klickar man på bilden i resursfönstret och sedan drar över filen och släpper i redigerarfönstret.
Lägg till fil1
Lägg till fil2

Läs gärna vår manual för den nya mediahanteringen. 

Skribent: Michelle Oskarsson