Hoppa till sidans innehåll

Se nya layouten för redigeraläget

26 MAJ 2016 10:41
I och med uppgraderingen den 7-8 juni så kommer stora grafiska ändringar i redigeraläget att ske. Här nedan visar vi hur den nya layouten kommer att se ut.
  • Skapad: 26 MAJ 2016 10:41

I den nya layouten så kommer navigeringsfönstret ligga längst till vänster, längst till höger så kommer resursfönstret att ligga. Där emellan så finns innehållsområdet och verktygsfältet, där ser man sidinnehållet och det är även där man redigerar innehållet på sidan. ImageVault kommer att försvinna och den nya mediahanteringen kommer man att hitta i resursfönstret. 
Skiss

 

I den gamla versionen av EPiServer så låg strukturträdet till vänster på sidan när man går i in i redigeraläget, där kommer navigeringsfönstret nu ligga.
Navigeringsfönstret innehåller sidans trädstruktur och andra gadgetar för navigering, vilka kan anpassas. Du kan ändra storlek på fönstren efter önskemål, fästa dina inställningar och lägg till gadgets.

Navigeringsfönster knappar

Visa Navigeringsfönstret. Klicka för att expandera fönstret till standardbredd. Du kan sedan dra och expandera fönstret till önskad storlek.

Fäst inställningar för Navigeringsfönstret. Om du har expanderat fönstret klickar du denna knapp för att spara inställningarna till nästa gång du loggar in på webbplatsen.

Inställningar för Navigeringsfönstret. Välj om du vill lägg till eller ordna om gadgetar i fönstret.

 

Det är i resursfönstret som mediahanteringen sker. Men man kan även lägga till andra gadget om man så önskar. För att ser hur man administrerar mediahanteringen läs manualen Mediahantering.
Resursfönstret innehåller metadata och andra avancerade inställningar för sidan, vilka kan anpassas. Du kan ändra storlek på fönstren efter önskemål, fästa dina inställningar och lägg till gadgets. 

Resursfönster knappar

Visa Resursfönstret. Klicka för att expandera fönstret till standardbredd. Du kan sedan dra och expandera fönstret till önskad storlek.

Fäst inställningar för Resursfönstret. Om du har expanderat fönstret klickar du denna knapp för att spara inställningarna till nästa gång du loggar in på webbplatsen.

Inställningar för Resursfönstret. Välj om du vill lägg till eller ordna om gadgetar i fönstret. 

Skribent: Michelle Oskarsson