Hoppa till sidans innehåll

Historik


Upplands-Bro AFF Broncos grundades i december 2011 av Michael Wennerholm, Per Wall, Christina Åkerblad och Sussanne Karlsson Carami.
Syftet var att öka spridningen av amerikansk fotboll genom bildandet av en förening med barn och ungdomsfokus.

Första året med verksamhet, 2012, ägnades åt att etablera förening i förbund och som en aktiv förening i Upplands-Bro kommun. Med stöd från Stockholms amerikansk fotbollsförbund kunde spelarutrustning och träningsmaterial köpas in och när allt fanns på plats bjöds traktens barn och ungdomar in till träning.

Första året i seriespel var säsongen 2013. Rekryteringen hade gått långsammare än väntat och Broncos första lag, i U15 Stockholm, spelade tillsammans med Solna Chiefs.

Säsongen 2014 valde vi att köra i helt egen regi. Dessvärre tappade vi ett antal spelare under sommaren och tvingades att dra oss ur seriespel. Ett antal träningsmatcher spelades dock med gott resultat.

2015 blev historiskt. För första gången slutförde klubben en hel reguljär säsong med enbart egna spelare. Dessutom blev fem spelare från Broncos intagna på amerikansk fotbollsgymnasium, fyra spelare till NIU, Nationell idrottsutbildning och en spelare till RIG, Riksidrottsgymnasium, ett riktigt stort kvitto på kvliteten i vår verksamhet.

2017 skrevs ytterligare ett kapitel i föreningens historia. Ett seniorlag grundades och sattes in i seriespel i div. 1. Laget slutade 4 i serien med tre vinster och tre förluster och tog sig till slutspel.

Nu är föreningen etablerad i kommunen. Vi har fått en fantastisk egen plan på Kungsängens IP där vi bedriver våra träningar och spelar matcher under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret har vi en tid i veckan i Bro fotbollshall och blandar detta med träning på gym eller idrottshall.


Välkommen till Broncos!

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...