Hoppa till sidans innehåll
Foto: John Bauer Kungskalaset

Idrottslyftet Mer och Fler gör skäl för sitt namn

03 JUN 2015 17:48
Broncos växer så det knakar.
Efter en insats på Kungskalaset, en lokal festdag i Kungsängen, och ett affischeringsrace i skolorna i Upplands-Bro strömmar det till nya barn och ungdomar som vill prova på amerikansk fotboll.
  • Skapad: 03 JUN 2015 17:48

Det började i liten digital skala på Facebook, sen fortsatte det med att tre spelare i full matchmundering delade ut flyers på det välbesökta Kungskalaset i Kungsängen och slutade med affischer på varenda skola i kommunen.

Resultatet lät inte vänta på sig. De tre träningar som gått sedan 23 maj har vi snittat 25 spelare mellan 10 och 17 år på träningarna mot tidigare 10-15. Nu är vi dessutom drabbade av skador och sjukdomar som gjort att närvaron minskar.

Detta har lett till att de hjälmar och axelskydd klubben äger för utlåning har tagit slut! Föreningen lyckkades lösa det genom ett samtal med SAFF, Svenska Amerikansk FotbollsFörbundet och en kort förfrågan om det skulle gå att öppna upp en ny ansökan för Idrottslyftsstöd för utrustning åt nytillkomna spelare.

 

Sagt och gjort. Ansökan skrevs, skickades in och godkändes under samma dag. Samtidigt som ansökan behandlades kontaktades också leverantören som kunde berätta att nästan all nödvändig utrustning fanns hemma. endast hjälmar var en beställningsvara som tar några veckor.

Således kan vi alltså redan nästa vecka sätta på de nytillkomna ungdomarna skydd i rätt storlek.
Nu växer Broncos så det knakar!

För övrigt är det dags igen. På Lördag 6 juni kommer vi att vara i både Bålsta och Upplands-Bro för att dela ut nya flyers och locka till oss ytterligare fler ungdomar.

Skribent: Michael Wennerholm

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...