Hoppa till sidans innehåll

Broncos inleder samarbete med Arlanda Jets

2018-02-24 18:00
Broncos damlag i amerikansk fotboll kommer till säsongen 2018 att spela tillsammans med Arlanda Jets.
  • Uppdaterad: 2018-02-24 18:00

Broncos damlag är helt nystartat och hade som ambition att göra sin debutsäsong i damernas Division 2 under det första året. Förbundet valde dock att presentera en serie för samtliga damlag som anmälts till spel.

Arlanda Jets damlag å sin sida startades 2009 och har spelat ett flertal SM-finaler de senaste åren. Nu kommer lagen att spela tillsammans 2018 och hoppas kunna utmana om SM-guldet med sin starka gemensamma trupp.
”- Jag är nöjd med samarbetet, vi kan hjälpa varandra säsongen 2018. Våra spelare får konkurrens på sina positioner och tillsammans, med flera spelare, får vi bättre kvalitet på träningarna.” säger Arlanda Jets head coach Ville Korhonen.
”- Med ett års samarbete kommer Upplands Bro Broncos ha en mer erfaren spelargrupp och kan vara med i serien som eget lag 2019. Det är tufft att starta ett lag och komma med i Superserien med ett lag fullt av rookies” fortsätter Korhonen.
Broncos head coach Jonas Bengtsson fortsätter ”-Vi är glada över samarbetet med Arlanda för vi ser tjejernas möjlighet att lära från rutinerade damspelare och coacher och att det blir mer tid för att rekrytera in damer i en fungerande verksamhet samtidigt som de som är inne får spela matcher.”

Det sammanslagna laget kommer att spela med Arlanda Jets namn och orange färg och hemmamatcherna kommer att främst spelas på Upplands-Bro Broncos hemmaplan.
(Katarina Lager springer med bollen på en träning

(foto: Arlanda Jets)

Skillnaden mellan ett samarbete mellan lag och ett farmartal som det som tecknats mellan Broncos herrlag och Stockholm Mean Machines är att vid ett samarbete drar det ena laget tillbaka sin anmälan till seriespel och lånar ut spelarna till det andra laget under en begränsad tidsperiod.

I ett farmaravtal måste de båda lagen spela i olika serier (Superserien respektive div 1 i det här fallet). Spelarna är fortfarande registrerade i sina respektive föreningar men laget i den högre serien måste dessutom avsätta 25 spelare som inte får spela med farmarlaget i den lägre divisionen. I övrigt är det fritt att flytta spelare mellan lagen.
Farmaravtalet syftar till att ge spelare i Broncos som vill testa på de större utmaningarna i Superserien att utvecklas och spelare i Mean Machines som kanske inte skulle fått så mycket speltid att få möjligheten att konkurrera om speltid i den lägre divisionen.

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

Ternvalls Plåtslageri

SPONSORER

DJMK Logotyp

Sparbanken i Enköping

Brickhouse Training center

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +46(0)708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info