Hoppa till sidans innehåll

Emma Carlsson nominerad till Sparbankens utvecklingsstipendium

2018-03-16 07:31
Bålstatjejen och amerikansk fotbollsspelaren Emma Carlsson, med rötterna i Broncos är nominerad till Sparbanken i Enköpings utvecklingsstipendium, ett ekonomiskt bidrag för att vidareutveckla unga talanger.
  • Uppdaterad: 2018-03-16 07:31

Motiveringen som representanter från Broncos skickade in löd: ”Vi vill nominera Emma Carlsson till Sparbankens stipendium.
Emma började spela amerikansk fotboll i Upplands-Bro Broncos som 13-åring 2015. Hon visade snabbt en oerhört positiv attityd, en vilja att lära sig mer och var glad och uppmuntrande gentemot sina lagkamrater i både med- och motgång.

Hennes styrkor ligger i att hela tiden vilja lära sig nya saker och bli bättre och bättre på det hon redan lärt sig. Till följd av detta har hon efter två säsonger i Broncos ungdomslag sökt sig vidare till Arlanda Jets för att under 2017 spela i deras damseniorlag. Den nedre åldersgränsen är 16 år men åldersspannet är betydligt större än i juniorserierna.

Hon togs väl emot och har blivit en tongivande spelare under smeknamnet ”Bronco” i Jets och har redan gjort sin debut i landslagströjan.
Dessutom har hon blivit intagen till Riksidrottsgymnasiet med inriktning mot just amerikansk fotboll, som en spelare av 10 som årligen antas till utbildningen.

Vi som moderförening ser med stolthet och spänning fram emot att följa Emmas fortsatta utveckling som fotbollsspelare, person och ambassadör för både sporten och vårt närområde.”

Broncos Media fick möjligheten att ställa några frågor till Emma:
Hur känns det att ha blivit nominerad?
Att vara nominerad känns jättekul eftersom att det ger en stor möjlighet för mig att utvecklas inom sporten

Hur kommer du använda pengarna om du vinner?
Pengarna kommer framförallt att gå till ny utrusning och olika träningsläger så att jag kan utvecklas på bästa sätt.

Hur ser dina framtidsplaner ut på och utanför fotbollsplanen?
Det närmaste målet inom sporten är att ta en plats i landslaget och att få representera Sverige i en match.
Utanför planen är det gymnasiet och därefter högskola som är fokus. Jag har sökt ekonomiprogrammet, men är inte helt säker. Det kan bli så att jag söker en juridisk inriktning istället.

Under 2018 kommer Emma återigen ha sin hemmaplan på Kungsängens IP, eftersom Arlanda Jets, som hon fortfarande spelar för samarbetar med Broncos nya damlagssatsning. Ett led i samarbetet är att i Jets färger spela hemmamatcherna på Broncos hemmaarena.

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

Ternvalls Plåtslageri

SPONSORER

DJMK Logotyp

Sparbanken i Enköping

Brickhouse Training center

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +46(0)708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info