Hoppa till sidans innehåll

Oh Captain, My Captain

2018-04-14 20:31
Inför premiärmatchen av Superserien Dam presenterar vi lagkaptenerna och Broncosspelarna My Längeby och Linda Paulvong i samarbetslaget Broncos/Jets.
  • Uppdaterad: 2018-04-14 21:14

Att ta eller bli tilldelad en kaptensroll är ett förtroende och ett ansvar som inte alla får. Att få det i ett lag med många betydligt mer rutinerade spelare visar på egenskaper utöver det vanliga.
Nr 12, My Längeby och nr 78, Linda Paulvong är två av fyra kaptener som utsetts av ledningsgruppen under HC Ville Korhonen.

”Mys största styrka är att hon är träningsbar. Hon är en positiv tävlingsmänniska med en stark vilja att ta till sig ny kunskap.
Palle (Linda Paulvong, red.) är en naturlig ledare som har bra koll på andra människor och är en smart och positiv spelare med en brant utvecklingskurva” säger HC Korhonen.

Längebo är en av de första som visade intresse för ett damlag, redan under sommaren 2017, när herrlaget, där hennes make spelar, hade paus väcktes tankarna och My visade under en grillkväll förmåga att leverera passar som kombinerat med hennes gnista och vilja att både lära sig och dela med sig av kunskapen gjorde henne till en stark kandidat av den knepigaste positionen av alla; Quarterback.
Under försäsongen har hon visat att hon inte bara kandiderar utan även tävlar om startpositionen, då hon har visat ett tydligt engagemang för lagets alla medlemmar oavsett om moderföreningen heter Arlanda eller Upplands-Bro.
”-Det är en ära att bli utnämnd och väldigt oväntat med tanke på att jag är rookie. Jag tror att mina styrkor är att jag alltid kämpar och peppar andra samt försöker ta åt mig all information jag får.” reflekterar My.

Linda Paulvong hörde genom en lagkamrat talas om damernas uppstartsmöte, men kunde inte närvara. Efter att ha kommit och tittat på en träning i november beslöt hon sig för att prova och fastnade omgående och blev snabbt en viktig kugge i maskineriet. Linda har visat ett tydligt engagemang genom både sin träningsnärvaro och förmåga att pusha sina lagkamrater.
Linda säger”- Jag är hedrad över att bli utnämnd till kapten under min första säsong. Det betyder oerhört mycket att ha fått förtroendet av damerna.
Ett bra ledarskap är nyckeln till att vi ska kunna utvecklas tillsammans och ta oss framåt.”

Jessica Lilja, lagkamrat och drivande i Broncos damlag uttrycker: "-Jag är superstolt över att ha de två som kaptensrepresentaner från Broncos. De är riktiga lagspelare som alltid ställer upp för spelarna både på och utanför planen!"

Matchen mot Stockholm Mean Machines spelas på söndag 15/4 kl 15.00 på Zinkensdamms IP .

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

Ternvalls Plåtslageri

SPONSORER

DJMK Logotyp

Sparbanken i Enköping

Brickhouse Training center

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +46(0)708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info