Hoppa till sidans innehåll

Premiärmatchen resulterade i knapp förlust

2018-04-16 18:15
Det var en riktig nagelbitare som dominerades av försvaren i både Stockholm Mean Machines och Arlanda Jets. Matchen slutade 6-0 till hemmalaget.
  • Uppdaterad: 2018-04-16 18:21

En match med så lite poäng på tavlan skvallrar om två tydliga saker; Antingen så spelade båda lagens försvar fantastiskt eller så kom anfallsspelet inte igång ordentligt hos något av lagen, eller så var det en kombination. Helt klart är i alla fall att när Jets möter Mean Machines så finns det både rutin och rivalitet på planen. För Broncos spelare betyder detta att man, som nybörjare, med största sannolikhet kommer få sig en rejäl lektion i amerikansk fotboll.

Under första halvlek var det trögstartat för båda lagens anfall. Det var först efter halvtidsvilan (resultatet var 0-0 i halvtid) som Stockholm fick olja i maskineriet och kunde genomföra en lång serie spel som avslutades med att landslagsquarterbacken och f.d. tysklandsproffset Martina Karlsson kunde springa in matchens enda touchdown. Extrapoängen uteblev dock.

Stockholms traditionella fotboll med ett väl inövat springspel var det som skapade förutsättningarna för Stockholm. 1 mottagen pass för 3 yards av 10 försök mot 106 yards på marken kan jämföras med Arlandas offensiva spela som i bästa fall kan kallas för det motsatta; 9 mottagna passar av 24 för totalt ca 90 yards men – 25 yards i springspelet.
Mean Machines-spelare tacklad av Katarina Lager

#18 Katarina Lager har just tacklat Mean Machines Runningback, #22 Lisa Flerhage.

Den största positiva överraskningen för Broncos stod Katarina Lager för:
Lager, som tränat i knappt tre månader, klev direkt in och visade att hon är en spelare att räkna med, då hon toppar Jets/Broncos tacklingsstatistik tillsammans med landslagsmeriterade Emma ”Benny” Bendorf. Lager antecknades för 4 solotacklingar och 3 assist samt Jets enda Tackle for loss, dvs en tackling i bakfältet som tvingade Mean Machines att backa.

All matchstatistik finns här

Bilder: Stefan Akander/SMM

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

Ternvalls Plåtslageri

SPONSORER

DJMK Logotyp

Sparbanken i Enköping

Brickhouse Training center

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +46(0)708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info