Hoppa till sidans innehåll

Lilja och Gavelin-Miranda debuterar i Superserien

05 APR 2018 11:00
Som ett direkt resultat av Broncos farmaravtal med Stockholm Mean Machines kan vi stolt berätta att två Broncos-spelare kommer dra på sig den blå matchtröjan när Stockholm möter Göteborg Marvels på Zinkensdamms IP i premiären av Sveriges högsta liga.
  • Skapad: 05 APR 2018 11:00

Alexander Lilja kommer spela Nose tackle på Defense, dvs murbräckan rakt in i Marvels anfallslinje. Han är precis så stor, tung och blixtsnabb som jobbet kräver och har redan efter bara ett års spel etablerat sig som en ledargestalt i Broncos trupp. Hans ständigt goda humör och tävlingsinstinkt gör honom till en sporre för sina lagkamrater. Det ska bli oerhört roligt att se vad han kan ställa till med i Göteborgs backfield.Lilja sänker Västerås bollbärare
Alexander Lilja i en av sina många tacklingar, den här gången mot Västerås. Foto Sanne Lempling

Robin Gavelin-Miranda har redan presenterat sig utanför Broncos verksamhet. Han kommer dressa för att ta dubbla roller på fredag, både wide reciever och punter, dvs den som sparkar bort bollen om anfallet inte anser sig kunna ta fyra nya försök.

Punter är en ganska otacksam men oerhört viktig roll att spela. Man kommer bara in om anfallet inte fått tidigare spel att fungera tillfredsställande och ansvarar för att ge motståndarna ett så dåligt utgångsläge som möjligt.
Robin Gavelin-Miranda sparkar bollen i landskamp mot Storbrittannien
Robin Gavelin-Miranda sparkar bollen i landskamp mot Storbrittannien. Foto: Yamamoto Shinji

I Sverige är det ganska ovanligt att ha en spelare som bara har den rollen, det är något man annars bara ser på proffsnivå. Robin har redan visat att han har vad som krävs, till den grad att han blev uttagen till positionen i en vänskapslandskamp mot England förra året.

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info