Hoppa till sidans innehåll

Från SMM till UBB - Tony Granholm leder Broncos anfall 2017

03 MAR 2017 11:59
Från Stockholm Mean Machines till Upplands-Bro Broncos.
Vi presenterar vår nye Quarterback med många säsonger från Superserien med i bagaget.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2017 14:40

Tony Granholm har skrivit på för Broncos och kommer leda anfallet på planen som Quarterback. Till skillnad från Ludwig Bauer, som vi presenterade tidigare, som är kapten på försvaret blir Tony kapten för anfallet. Broncos Media har självklart ordnat en intervju med Tony till vår växande grupp av fans.

Vilka positioner har du spelat tidigare och hur länge på varje position?
 - Min huvudposition har varit HB sen juniorerna. Men jag har spelat 1 säsong som QB samt hoppat in mycket som slot reciever.  Några enstaka serier som LB/CB har man ju fått också.

Hur länge var du aktiv i Stockholm Mean Machines?
 - Jag började min karriär inom fotboll i SMM 2005. Sedan var jag med som spelare till 2014, tog en paus och coachade 2016.

Hur många säsonger har du spelat i superserien?
 - Mitt första år var när vi tog SM-guld 2009. Fram till 2014 blev det 6 säsonger.

Vilka positioner har du spelat i superserien?
 - Jag spelade främst HB och slot reciever. Var backup Qb och hjälpte ibland på försvaret. Spelade även som Longsnapper.


Vad har du gjort efter ditt uppehåll som spelare?
- När jag råkade ut för en skada 2014 så var jag rätt sliten från fotbollen både kroppsligt och mentalt. Jag tog en paus och fokuserade på jobb, cykling och lite golf. 2016 kom suget tillbaka och jag fick ett erbjudande att coacha SMM damlag. Jag har även hjälpt Kungsholmen Pugs skollag i deras match mot Hersby.

Vilken är den högsta utmärkelsen du fått som spelare?
 - Högsta utmärkelsen är SM-guld både som spelare och coach. Individuellt är det MVP offense flera år i rad.

Varför valde du att börja spela i Broncos?
 - Jag ville prova spela igen men visste inte vilken nivå jag ville ligga på, och hur mycket tid jag kunde lägga ner på det. Det "poppade" upp att Broncos skulle starta seniorlag och det var perfekt då jag precis flyttat norröver och det ligger bättre till än andra lag.

Hur känns det i laget?
 - Fantastiskt, det är ett otroligt härligt gäng som är hungriga och nyfikna. En underbar lagkänsla som jag tror kommer räcka långt

Det är första gången Broncos har ett seniorlag och som även kommer spela i Division 1, kommer det bli svårt?
 - Det är en lång resa och vi kommer stöta på hinder längs vägen. Vi är väldigt många nya och mycket kommer upplevas för "första gången". Det är många bra och rutinerade lag i vår division så det kommer bli tufft. Men vi har hjärta och vilja, så får vi till tekniken så kommer vi kunna streta emot.

Vilka styrkor ser du i laget?
- Hungern och viljan. Alla kämpar för varandra. Det är så sjukt roligt att komma till träningarna för alla vill verkligen vara där och alla vill bli bättre.

 


Vad är det roligaste med fotboll?
 - Det är en fantastisk kombination av taktik och fysik. Du måste ge allt på plan annars fallerar kanske spelet. Sporten välkomnar verkligen alla olika former av spelare, stora som små, och varje spelare behöver göra sin uppgift på plan och är delaktiga varje spel.

Vad tror du största skillnaden blir att spela Division 1 jämfört med Superserien?
 - På plan är nog farten den största skillnaden. Utanför kan man säga att Superserien har en lite större budget för exempelvis importer, och högre krav då det ändå är Sveriges högsta liga.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
- Envishet och spelförståelse skulle jag säga är några av mina styrkor. Jag har lätt att anpassa mig efter situationer och positioner vilket kan vara anledningen att jag spelat lite överallt tidigare.


Vi frågade även Head Coach John Bauer vad han har att säga om rekryteringen av Tony.
- Tony är en bra och envis spelare. Jag har personligen inte sett mycket av Tony i hans tidigare karriär i Stockholm men han har bevisat, inte bara för mig utan för hela laget, vad ”hjärta” handlar om på träningarna. Förhoppningen med att ha en tidigare Superseriespelare i laget är att sprida information, vrida upp tempot och visa hur spelet ska gå till på bästa sätt. Att ha Ludwig på försvaret och Tony på anfallet ger oss möjligheten att bygga starka spel och skapa snabb spelförståelse hos alla våra spelare.

 

 

Bilder: Pål stålnacke, Cecilia håkansson, Maria schedin

Skribent: Broncos Media
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info