Hoppa till sidans innehåll

Frentz skriver på som coach för Broncos 2018!

02 JAN 2018 15:32
Joakim Frentz, tidigare spelare i Herr-laget och coach för juniorer i Broncos kommer bli ansvarig över den offensiva linjen. Med mycket kärlek till klubben ser vi fram emot den utveckling anfallet kommer få under 2018!
  • Uppdaterad: 02 JAN 2018 21:15

Broncos utökar coachstaben 2018 med Joakim Frentz med ansvar för den offensiva linjen. Coach Frentz har några tidigare år i föreningen både som coach för juniorer men också som spelare under säsongen 2017. Broncos Media har självklart fått till en intervju!

Namn: Joakim Frentz

Ålder: 36

Vad har du för tidigare erfarenhet från fotboll?

- Westerbotten Huskies, Farnham Knights (UK)
och Upplands-Bro Broncos (Coachande och spelare)

 

Vad kommer din uppgift i Broncos vara?

- Offensiva linjen kommer hamna under mitt ansvar.

 

 

Vad ser du för svårigheter kontra möjligheter som coach i Broncos?

- Svårigheten blir att vi har haft viss omsättning på den offensiva linjen från i fjol. Det är samtidigt en möjlighet att forma gruppen som man vill. Även om jag hade det formella ansvaret även i fjol ser jag det som en stor möjlighet att fokusera på ren coaching i år då jag i fjol även spelade. Möjligheterna är stora och det finns en bra grund att bygga vidare detaljerna på.

 

Vad fick dig att vilja bli en del av Broncos?

- Flyttade till Stockholm 2013 och familjen situationen tillät inte riktigt pendlande till någon klubb som låg långt bort. Har varit med klubbens ungdomsverksamhet sedan hösten 2013. Hösten 2014 gick jag som assisterande coach för U15 med ansvar för O#. 2015 gick jag som HC för U15 där jag bland annat ledde laget och den extremt slimmade truppen till första vinsterna i seriespel. Sen har det bara rullat på under 2016-2017. Brinner för den enda klubben jag har koppling till i Stockholms området, ångrar inte en sekund den tid som lagts på klubbens utveckling sedan jag anslöt.

 

Vad tycker du om truppen du har att arbeta med?

- Som tidigare nämnt blandas erfarenheten och nytt på linjen. Finns stor vilja till både träningar och lära sig vilket betyder att det bara är vi själva som kommer kunna sätta gränserna. I fjol gjorde OL ett riktigt grymt jobb och man kunde inte säga att det syntes att 3 av starters inte hade någon tidigare erfarenhet. Kraven kommer bli höger när vi nu sätter ett tydligt uttalat högre mål för seniorerna.

 

Vilken skillnad tror du att du kan bidra med jämfört med Broncos förra säsong?

- Kommer förändras en hel del då man själv inte är mitt i smeten och försöker fokusera på både sitt eget spel och vad de andra gör. Att det blir en tydligt uttalad coach på OL hoppas jag kommer kunna bidra till hela O# utveckling.

 

Vad tror du om Broncos chanser att vinna division 1 2018?

- Vi gick till slutspel 2017, första året i serien. Skulle vi inte sikta högre 2018 vore vi dumma. Vi har fortsatt en riktigt brutalt bra grund från i fjol och spännande spelare på väg in. Vi ska fortsätta överraska i serien och visa att vi är något att räkna med hela vägen.

 

 

Vad är din uppfattning av Broncos som förening?

- Liten och ung klubb. Finns fördelar och utmaningar med det. Har varit med ett tag nu och detta blir mitt 5:e år med klubben totalt. Vi har utmaningar på ungdomsverksamheten pga att vi tappar spelare till större klubbar vilket blir en ond cirkel. Samtidigt har vi mer eller mindre från start haft ett par eldsjälar i klubben som driver den framåt med oförminskad styrka. Att vi med små coaching resurser årligen hjälpt spelare nå vidare i sin utveckling till både NIU och RIG på ungdomssidan visar på att det finns stor kompetens hos de aktiva ledarna. Under de närmaste åren får vi hoppas att ett flertal juniorer på sikt fortsätter upp i seniorverksamheten. Även om vi redan nu har ett par som gjort det med bravur.


Head Coach John Bauer har ordet:
- Joakim och jag känner varandra sen många år tillbaka och det är en extremt bra resurs att ha i min stab. Det är Joakims något matematiska aspekt på fotboll som jag finner inte bara vara en stor tillgång utan också något som jag tror kommer ge oss ett övertag i det strategiska. Den offensiva linjen har alltid legat Joakims hjärta närmst och jag känner fullt förtroende för de ändringar och det upplägg Joakim väljer att installera i vårt anfall.

 

Skribent: Broncos Media
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info