Hoppa till sidans innehåll

John Bauer tar över rollen som sportchef

10 DEC 2018 21:19
Efter två år som huvudtränare för Broncos seniorlag kliver John Bauer in som sportchef för Upplands-Bro Broncos Seniorer. Detta innebär att han inte fortsätter som HC för herrlaget och en efterträdare är utsedd och presenteras senare.
  • Skapad: 10 DEC 2018 21:19

John Bauer är en av grundarna i Broncos och har haft flera roller som bland annat HC för juniorverksamheten.
2017 gick han in som huvudtränare och startade herrlaget för att ge juniorerna, tillsammans med utomstående, en möjlighet att fortsätta spel i moderklubben.

Målet var till en början att köra ”Easy football” men redan första året lyckades han bygga upp ett lag som hade tillräckligt många spelare, där merparten var nybörjare, för inte bara seriespel utan ett lag som tog sig till slutspel.
Andra året hade Broncos gjort sig ett namn i fotbollssverige och många meriterade coacher anslöt sig. Dock tappade laget en rad spelare samtidigt som motståndet i serien blev tuffare varpå man inte nådde hela vägen till slutspel.
HC Bauer i en huddle av Broncos-spelare
”Nu har tiden kommit där jag med sorg i hjärtat lämnar facklan vidare för denna gång. Det är med största sannolikhet att jag börjar coacha igen men eftersom rollen som HC i princip är ett heltidsjobb kommer jag 2019 fokusera på min familj samt rollen som sportchef .” säger John Bauer till Broncos Media

John kommer förstås inte lämna Broncos utan har valt att ta rollen som sportchef. Eftersom det väntas tillökning i familjen passar arbetstiderna bättre då de är lite friare men man har fortfarande stort inflytande över verksamheten.

”Det har varit fantastiskt roligt och jag har inte ångrat en sekund som jag coachat Broncos. Jag har inte bara träffat bra spelare utan även fått vänskap som garanterat kommer hålla livet ut. Därför vill jag kunna fortsätta bidra till att utveckla föreningen, något jag tror att jag kan göra som sportchef” fortsätter John.

John har ett stort kontaktnät inom både fotbollssverige och besitter stora kunskaper om hur man rekryterar och bygger ett fotbollslag. Tillsammans med den nya huvudtränaren (som offentliggörs i en egen artikel inom kort) kommer han bygga en verksamhet som kommer att slåss om de övre positionerna i serien.

”John har gjort ett fantastiskt arbete hittills och vi är enormt glada att han väljer att fortsätta trots omprioriteringarna tidsmässigt som familjen kräver. Han har mycket erfarenhet, är omtyckt av många inom föreningen, samt ett enormt driv som jag tror kommer kunna bidra till fortsatt utveckling i både herr- och damlaget” avslutar Ordförande Tony Granholm.

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info