Hoppa till sidans innehåll

Premiären avklarad med bravur

11 MAJ 2017 17:00
Det var en kylig men solig dag på Östermalms IP när Broncos skulle spela den första seriematchen för säsongen.
Broncos hade för dagen ca 30 spelare dressade i splitternya uniformer och såg riktigt starka ut före matchen.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2017 15:19

Stämningen var på topp under uppvärmningen och hemmalagets tränare och lagledning välkomnade Broncos med varma lyckönskningar. Det är alltid roligt med ett kvitto på att amerikansk fotboll i Sverige växer och utvecklas.Djurgårdens och Broncos lagkaptener vid slantsinglingSlantsingling inför kickoff. 

Matchen började med att Broncos vann slantsinglingen. Man valde att skjuta upp valet om att sparka eller ta emot bollen till andra halvlek, vilket, förväntat, resulterade i att Djurgården valde att ta emot bollen.
Broncos Robin Gavelin-Miranda sparkade bollen högt och långt ner på Djurgårdens planhalva, med hela laget snabbt efter. Ganska omgående efter mottagande av bollen tacklas mottagaren och Djurgården fick starta sin första drive på egen 30-yardlinje.

Den första kvarten präglades av starkt försvarsspel från båda lagen. ”3 och ut” blev kännetecknet för den första matchperioden. Alltså att Broncos försvar inte släppte till några första försök, utan tvingade Djurgården att sparka iväg bollen under hela första kvarten. Dessvärre utsatte Djurgården Broncos för samma behandling. Huruvida båda lagen hade tydliga premiärnerver, eller om hemmalaget storligen underskattade sina gäster eller om Broncos spelade så kaxigt som bara en underdog kan är oklart. Tydligt är i alla fall att första kvarten slutade 0-0 och vi gissar att både hemmalaget och publiken fick sig en oväntad start på dagen.

Under andra kvarten lossnade det för båda lagen. Djurgårdens Quarterback, med erfarenhet både från mexikanska landslaget och hög nivå i mexikanskt seriespel, visade att han är en spelare att både räkna med och hålla ett extra öga på. Långa missilpassningar, hela tiden alldeles i närheten av mottagarna, varvat med snabba fötter och imponerande rörlighet ställde till det för Broncos försvar.

En avgörande situation till hemmalagets fördel var en tappad mottagning på en punt, vilket gav Djurgården ett ypperligt läge att på börja sitt anfall långt ner på Broncos planhalva.
I början av andra kvarten kom hemmalagets första touchdown följt av en säker spark som fastställde ledning till 7-0.

Även Broncos anfall lossnade och man visade att förenings traditionella offense med snabba runningbacks fortfarande står sig, nu kompletterat med ett par riktigt vassa wide recievers som måltavlor för vår rutinerade Quarterback Tony Granholm.

Broncos nr 12, Robin Gavelin-Miranda slåss om bollen med en Djurgårdsförsvarare

I slutet av andra kvarten satte Djurgården sin andra touchdown för dagen. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 14-0. Ett resultat som förmodligen var annorlunda än de flesta förväntat sig när förra årets seriesegrare med en trupp på över 50 spelare tog emot seriens nykomlingar, ca 30 spelare varav 5-6 stycken med tidigare erfarenhet.

Matchen fortsatte i ungefär samma tempo efter halvtidsvilan. Hemmalaget stängde ner Broncos anfall, även om de släppte till några första försök och gjorde ett field goal och ytterligare två touchdowns för att fastställa slutresultatet till 24 – 0.

Trots att en förlust alltid är en förlust visade Broncos att man inte tänker vara något strykgäng under första säsongen i spel. Den intensiva försäsongsträningen har gett tydliga resultat, det som saknades var erfarenheten av riktigt matchtempo och möjligheten att bli riktigt samspelta i matchens alla moment.

#32, Markus Fältstam
Broncos offensiva MVP Markus Fältstam

Matchens spelare för Broncos blev runningbacken nr 32, Markus Fältstam och
defensive linjemannen nr 69, Alexander Lilja.

Övrig statistik hittar du via den här länken.

Nu ser vi fram emot hemmapremiären mot Västerås Roedeers som spelas på Kungsängens IP söndagen den 21/5 med kickoff kl 17.00.
Klä er i rött och guld och kom dit för att heja fram Broncos till säsongens första vinst.

Samtliga bilder i artikeln kommer från FotoOscar.se

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info