Hoppa till sidans innehåll

Seniorerna vann sin första hemmamatch någonsin

26 MAJ 2017 09:57
Vi är obesegrade på hemmaplan. Tre lag har varit på besök för att utmana Broncos men samtliga har fått åka hem med förlust i bagaget. Kungsängens IP står under Broncos beskydd!
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2017 21:58

Den 21/5 spelade Broncos seniorer sin första hemmamatch i säsongsspel mot Västerås Roeeders och resultatet skrevs till 18 – 14 i Broncos favör.
Tidigare har vi spelat 2 träningamatcher mot Gävle Red Devils och Örebro Black Knights (B). Gävle besegrades med 20 – 6  de Svarta riddarna skickades hem med en förlust på 40 – 0.

Matchen mot Västerås blev en nagelbitare som slutade med endast 4 poäng i differens.
Med ett fantastiskt stöd från hemmapubliken och en vilja att vägra ge Västerås något gratis blev det ett stort jubel över Kungsängens IP när Broncos seniorer inte bara tog sin första hemmavinst i seriespel utan också sin första officiella vinst någonsin!

Trots avsaknaden av starting RB Jesse Majakari och LB Ludwig Bauer lyckades vi hålla ett jämnt spel genom hela matchen. Mer än 80% av laget spelade sin andra match någonsin och det blir tydligt att erfarenheten med förlusten mot DIF gjorde sitt goda för spelarna. Nu gäller det att fortsätta suga åt sig av all typ av erfarenhet och fortsätta blicka framåt.

Defensiva prestationer att lyfta:
Sacks: 5st
Interceptions: 3st
Poänggörare för Broncos:
Tony Granholm 6
Robin Gavelin-Miranda 6
Ebbe Holm 6


Den lokala webbtidningen UBRO.se uppmärksammade matchen med en artikel, som du kan läsa här.

Nu ser vi fram mot nästa hemmamatch mot Södertälje Truckers den 27/5.

Truckers har haft en tung start med idel förluster (0-69 mot Arlanda Jets, 0-50 mot Luleå och 0-63 mot STU Northside Bulls). Trots det är de inga man räknar ut i förväg. Telge har en tradition av Iron Man football (få spelare som spelar alla positioner, hela matchen igenom), och visar att man kan komma långt med kämpavilja och envishet.

Vi ser fram emot ett hejdundrande, sprakande evenemang nu på lördag. Välkomna till Kungsängens IP. Kickoff kl 17, men evenemanget börjar redan kvart i, så kom i tid!

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info