Hoppa till sidans innehåll

Broncos U13 säkrar första vinsten

13 SEP 2018 15:07
Söndagen 9/9 tog Broncos U13 emot Solna Chiefs och Djurgården på Kungsängens IP. Första matchen för dagen spelades mellan Broncos och Solna Chiefs, två för dagen jämbördiga lag i en match som hemmalaget vann med 20-8.
  • Skapad: 13 SEP 2018 15:07

U13 i Stockholm spelas i löpande turneringsformat; man samlar tre lag åt gången som alla spelar två matcher mot de gästande lagen.

Matchklockan skiljer sig mot serier för äldre spelare på så vis att man börjar med 20 minuter rullande klocka, innan man övergår till 2 minuter effektiv tid, på samma sött som fotbollsmatcher spelas i vanliga fall. Det resulterar i att en match tar ca en timme istället för över två.

Broncos och Solna hade 8 spelare vardera och lagen hade för dagen kommit överens om att spela 7-mannafotboll.
Matchen var jämn men Broncos visade att man både var lite mer samspelta och lite säkrare i framförallt blockeringar och tacklingar.
Värt att notera var att Broncos springspel återigen var en dominerande faktor i matchbilden men också att man lyckades få fram en pass för touchdown och en ”Pick 6”, en passningsbrytning som ledde till en touchdown,

Poängen i Broncos stod Camilo Juan och Felix Nilfjord för.

Tyvärr drabbades Solna av ett par skador i matchen, så när det var dags för dem att möta Djurgården, lånade Broncos ut fyra spelare.
Solna lyckades med Broncos-spelarnas hjälp vinna över Djurgården.

När Broncos i sista matchen skulle möta Djurgården, var det ett decimerat lag, som trots förstärkning av en extra spelare från Solna inte klarade av att slutföra matchen. Efter en halvlek tvingades Broncos avbryta matchen då flera spelare drogs med småskador. Ställningen var då och fastställdes till 20-18 i Djurgårdens favör.

Säkerheten skall alltid prioriteras och filosofin för U13 är att spela för att lära och att spela för att ha roligt.

Slutresultatet för dagen blev alltså att alla lag åkte hem med en vinst och en förlust men massor av erfarenheter rikare.

Foton: Ewa Ekfeldt

Skribent: Michael Wennerholm
Epost: Adressen Gömd
HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

Ternvalls Plåtslageri

SPONSORER


DJMK Logotyp

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +46(0)708221876
E-post: This is a mailto link

Se all info