Hoppa till sidans innehåll
Foto: Carmen Eshagi, Sophie Holm Andersson,

Broncos snubblade på Goal line

03 OKT 2015 22:34
Det var en strålande lördag när Broncos tog emot Tyresö Royal Crowns på Kungsängens IP:
Broncos, med sin för säsongens största trupp, på 16 man (eller 15 och en tjej, för att vara exakt), såg fram med tillförsikt mot den här matchen som skulle komma att bli den jämnaste hittills.

Upplands-Bro-laget håller just nu på att avsluta sin första säsong i seriespel med helt eget manskap. Första året man var i spel var 2014, då klubben hade slagit ihop sina påsar med Solna Chiefs (vilka står för motståndet nästa vecka), drog vi laget ur seriespel strax före säsong pga spelarbrist men i år valde vi att köra på och har gjort det med bravur.

Matchen då?
Broncos vann slantsinglingen och bestämde sig för att skjuta upp valet om att sparka eller ta emot till andra halvlek. Crowns valde att ta emot bollen.
  • Skapad: 03 OKT 2015 22:34

151003-gruppfotoKickern i Broncos, #81 Christoffer Kaspar startade spelet med en riktig pärla till avspark. Långt och högt gick bollen och Broncos visade tidigt hur Special teams är en av våra starkare grenar.
Man tacklade Tyresös mottagare långt ner på egen planhalva och kunde efter fyra spel konstatera att försvaret verkligen var på hugget. Efter tre försök fick gästerna sparka iväg bollen till hemmalaget som avancerade en god bit upp på plan innan man släppte in anfallet.

Efter två springspel, ett i mitten och ett på kanten med goda resultat kunde QB Felix Grönqvist hitta fram med en pass till Christoffer Kaspar, som också spelar reciever för dagens första touchdown. Extrapoängen sattes också efter ett tungt springspel med tre(!) runningbacksut på sidan.
Trenderna gör annars gällande att man ska ha många recievers och köra mycket snabba passar. Vi kör old school och springer tungt med styrka och intensitet!

Dagens chockspel kom på följande kickoff. Kaspar skickade iväg en ny pärla som returnerades upp längs sidlinjen när Willjam Lempling, Runningback, Linebacker mm helt sonika snodde bollen av Tyresös returner och såg till att Broncos fick börja anfalla igen! Påföljande drive var spännande. Det första springspelet gav ca 15 yards tack vare Elias Holms snabba fötter. Därefter kom ett spring- och ett par passpel som Tyresö effektivt stängde ner. Fjärde försök och 10 yards innanför Tyresös 20-yardlinje. Punt var inte aktuellt så nära mål, så vi satsade allt på ett passpel. COMPLETE och mer än 10 yards på spelet.

Första fösök och nu knackade Broncos på dörren igen. Ett nytt tungt springspel med samtliga tre runningbacks som ledde väg för quarterbacken resulterade i en ny touchdown för hemmalaget. Det påföljande extrapoängsförsöket misslyckades dock och resultatet var- till hemmalaget.

Nu hade Broncos verkligen fått upp farten och Tyresö verkade inte ha mycket att sätta emot.
Försvarsspelet flöt på och även nästa anfallsserie resulterade i en touchdown och ett lyckat extrapoängsförsök för hemmalaget. 22-0 således. Men nu verkade gästerna ha vaknat till liv och förstått att Broncos inte ska underskattas.

Man steppade upp och började skicka linebackers genom den offensiva linjen i s.k. blitzar. Det blev för svårt för Broncos offensiva enhet och ställde till det ordentligt. Det kan också vara så att med en bekväm 22-poängsledning började hemmalaget slappna av väl mycket.
 Man gick till halvtidsvila med två insläppta touchdowns för gästerna och hade en del att diskutera i omklädningsrummet.Time out

Andra halvlek blev en tung uppgift för Broncos. Gästerna fortsatte att skicka många starka spelare genom Broncos offensva linje. Uppgiften blev hemmalaget övermäktig då vi inte mött ett så aggressivt försvarsspel tidigare och heller inte tränat tillräckligt på linjespelare och runningbacks för att hantera detta. Resultatet talar för sig självt.
Gästernas tunga försvar samt Broncos problem att hantera deras korta snabba passar i sidled till runnigbacks ledde till att ställningen var 22 lika i mitten av fjärde kvarten.

Trots detta gav man aldrig upp. Inte ens när hemmalagets qb blev tacklad i egen endzone för en Safety som gav gästerna 2 poängs ledning slutade man kriga. Den sista offensiva serien för dagen var man till och med riktigt nära att göra poäng igen. Marginalerna och klockan var dessvärre på gästernas sida och när slutsignalen gick stod det fortfarande 22-24 på poängtavlan.

Det positiva i förlusten är att vi hade en stabil ledning i matchens inledningsskede för första gången i klubbens korta historia. Nu har vi fått lära oss att en ledning aldrig ska tas för given och att motståndarna skall bemötas till 100% hela matchen igenom. En nyttig läxa för alla inblandade.

Vi riktar ett stort tack till Tyresös U15-lag som aldrig gav upp utan reste sig och spelade hela matchen, även om vi naturligtvis önskar ett annat resultat. Men det blev fotboll på bästa sätt. 4 * 10 minuter stenhård kamp!

Skribent: Michael Wennerholm

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...

Se all info