Hoppa till sidans innehåll
Broncos @ Jets 150904

Broncos utmanade Jets

05 SEP 2015 16:13
Efter en svidande lektion i amerikansk fotboll mot Täby Flyers för två veckor sedan och en vilohelg, då matchen mot Solna Chiefs var tvungen att flyttas pga sjukdom semesterresor och skador, for Broncos med blott 11 spelare till Midgårdsvallen i Märsta för att tampas med Arlanda Jets.
Jets som är ett av lagen i serien som Broncos generellt spelat jämnt mot tidigare år.

Matchen blev jämnare än vad många trott och gästande Broncos visade omgående att man inte tänkte ge bort något gratis.
  • Skapad: 05 SEP 2015 16:13

Ett tungt försvar pressade hemmalagets qb i varje spel till många bortkastade passar och en hel del sacks av bl.a. Willjam Lempling och Simon Norman, den senare var också kvicktänkt nog att fånga upp en tappad boll vid en av Lemplings sacks.150904-01
Simon Norman sackar Jets QB för 4 yards förlust

Offensivt lyckades Broncos, sin vana trogen, bäst på marken med de snabbfotade runningbackarna Jesse Majakari och Elias Holm. Några fina långa passar mot #88 Erik Harrisson, #52 Willjam Lempling och #81 Christoffer Kaspar kunde på några centimeter när ha gett Broncos bra statistik i passpelet, men det får vänta till kommande matcher.

Efter en misslyckad överlämning mellan Broncos QB och runningback, med en tappad boll nära eget målområde som resultat, kunde Jets ställa upp sitt anfall och lägga en snygg passning in i endzone. Extrapoängen uteblev dock tack vare Broncos tungt rushande defense.

Senare i matchen var det ytterligare en pass långt ut på kanten som gav hemmalaget en utökad ledning. Även denna gång stoppade Broncos extrpoängsförsöket.

Broncos Touchdown kom i slutet av sista kvarten på ett trickspel, där vi skulle sparkat bort bollen på fjärde försök i en s.k. Punt, men puntern, nr 25, Elias Holm sprang runt på utsidan för en löpning på dryga 60 yards. Extrapoängen sprangs in av Quarterback Felix Grönqvist.


Den största prestationen för dagen handlade trots allt om hur Broncos, trots att man inte haft en enda avbytare, spelade hela matchen igenom med enbart glada tillrop och positiv attityd.

Flera spelare utmärkte sig över förväntan: Mahdi Hassanzada som tränat i en dryg månad och spelat som defensiv back gick in på offensiva linjen och gjorde riktigt bra ifrån sig.
Axel Modin, den tystlåtne slitvargen som alltid kommer till träning och alltid är sansad och alltid positiv, fick lämna tight end-positionen för att återigen tjänstgöra på linjen och gjorde det med den äran.
Alexander Eshagi är en gigant på den offensiva linjen. Med endast en tidigare match i kroppen är han redan en tungt tongivande spelare på bde offensiva och defensiva linjen. Hans förmåga att lära sig och anpassa sig till motståndet är lika imponerande som hans positiva attityd.
Emma Carlsson utvecklas enormt varje vecka som offensiv linjespelare och defensiv back och hela tiden med ett strålande leende.
Erik Harrisson hade en strålande kväll som cornerback med flera blockerade passningar, vilket tvingade Jets att lägga passarna företrädesvis åt andra hållet.
Simon Norman, som tidigare haft problem med orken visade under matchen en helt ny nivå av energi och intensitet som imponerade stort på både tränare och föräldrar.

Känslan efter matchen var att trots poängställningen var det en vinst, då man visat att man vägrar ge upp, vägrar hänga med huvudet och hela tiden spela på absolut högsta växel.

Nu ser vi fram emot lördagens derby mot lokalkonkurrenterna Wäsby Warriors.
Senast vi möttes var i maj under en träningsmatch där Broncs avgick med vinsten. Vi får se om den bedriften kan upprepas nu när det verkligen gäller.

Skribent: Michael Wennerholm

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...

Se all info