Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sternbrink Broncos vs Tyresö

Lyckad träningsdag i Bro Fotbollshall

26 APR 2015 21:22
Lördagen den 18 april samlades ett 70-tal spelare, 10-talet tränare och en drös föräldrar och syskon i Bro fotbollshall för att genomföra en stor träningsdag.
Broncos hade bjudit in till en dag full med tränarspelar- tränar och domarutveckling.
  • Skapad: 26 APR 2015 21:22

Redan haalv nio på lördagsmorgonen började Bro fotbollshall att fyllas av hjälmar, axelskydd och förväntansfulla spelare.
De imponerade utropen lät inte vänta på sig, när gästerna, inte utan avund i rösten, konstaterade vilken fin anläggning Broncos ungdomslag tränar i.

I en sport som är så liten i Sverige som amerikansk fotboll, får både elitlag och ungdomslag hålla tillgodo med de tider som finns, när inte "den vanliga" fotbollen ockuperar gräs- och konstgräsplaner. Att få regelundna tider i en fotbollshall med konstgräs, hör till ovanligheterna för ett ungdomslag i Storstadregionerna. .


Väl installerade, kunde föräldrar och leágledare avnjuta en kopp kaffe i caféet som för dagen drevs av Broncos föräldragrupp.

Träningsdagen inleddes med gemensam uppvärmning för alla spelare. Därefter inleddes gruppövningar baserat på vilken position spelarna har vid match.
Ett av syftena med dagen var just att låta spelare få uppmärksamhet från en tränare med kunskaper om just den positionen, för att därigenom få specifika förbättringsmöjligheter.

Efter två 45-minuterspass där fokus legat på både offensiva och defensiva positioner serverades lunch till alla närvarande.
Pasta och köttfärsås fanns i stor mängd likaväl som hamburgare och toast.

När lunchen var intagen väntade det som de flesta ungdomarna sett fram emot allra mest.
Träingsmatcher.

Enligt tidigare överenskommelse mellan lagens tränare skulle det spelas scrimmages. D.v.s. matcher där ett lag först spelar anfallsfotboll och gör det i tio hela spel, oavsett resultatet av föregående spel. Det gör att man i lugn och ro kan fokusera på att spela med sin taktik, korrigera misstag och titta på vad som bhöver förändras och förbättras.

Samtliga tre lag mötte de andras anfalls- och försvarstaktiker och många nya spelare fick möjlighet att känna på hur fort det faktiskt går, hur ont det faktiskt gör och hur viktigt det faktiskt är att lita på att lagkompisarna gör sitt jobb, så att man själv kan göra sitt eget.

På plats fanns dessutom sex stycken domare från Uppsala. Under ledning av Magnus "Kagge" Magnusson, till vardags dömande i Superserien, kunde de nyutbildade domarna också få matcherfarenheter.
I ungdomsserierna och alla seniorserier under Superserien är man fem domare på plan med olika uppgifter. Att få matchträning innan ordinarie säsong är väldigt nyttigt även för domare.

Träningsdagen rundades av ca 15.30 efter att totalt 6 scrimmages spelats och ett stort gäng trötta och nöjda ungdomar lämnade Bro fotbollshall för att ta sig hem och omsätta lärdomarna i ny kunskap.

Broncos som hade 15 spelare på plats för dagen kan nöjt konstatera att mycket fungerade, även om mycket kan bli bättre. Men våra spelare fyller alla förväntningar och vi ser med glädje och spänning fram emot kommande träningsmatcher och den reguljära säsongen under året.Ny gruppbild

Skribent: Michael Wennerholm

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...

Se all info