Hoppa till sidans innehåll

Upptaktsmöte U15

06 NOV 2015 07:28
Sammanfattning om vad som sades på mötet som U15 coacherna, delar av spelartruppen och föräldrarna hade igår.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2015 21:47

Det är grymt roligt att se att klubben växer och fortsätter att locka fler spelare från hela närområdet. U13, under HC Simon Broqvist, kommer spela seriespel med U13 och yngre spelare, se mer om detta på U13 sidan. U15 är jag, Joakim Frentz, ansvarig för under året. En hel del av spelarna är kvar från 2015 vilket utgör en bra grund för seriespel under 2016. John Bauer kommer ta steget vidare och har rekryterat en stark coachinggrupp till U17-truppen, som hårdsatsar inför 2016, även detta finns att läsa om på deras sida. Klubben kommer ha spelsystem som genomsyrar hela organisationen och bli stegvis svårare. På U15 är det en grundläggande playbook som självklart kommer vara svårare för de som tar steget vidare mot U17. Men då grundtanken genomsyrar hela klubben kan träningarna genomföras gemensamt i stor utsträckning för de äldre lagen.

 

Målet jag har satt upp för U15 är att spelarna ska ta ett steg vidare och lära sig Amerikansk fotboll. Få förståelse för sporten. Jag har mentaliteten att alla ungdomar ska få vara med, alla kommer få en plats, vi ska träna för att kunna tävla vilket stället fysiska krav för att klara det säkerhetsmässigt. U15 är väldigt spännande ålder då vissa inte gått in i pubereten ännu och vissa är näst intill redan klara vilket gör att coacherna kommer ha ett breddtänk. De som vill träna för att vara en del av gruppen och ha kul är fullt välkomna. De som vill satsa ska även de få det stödet att ta sitt nästa steg i sin egna utveckling. Vi kommer arbeta på individen ska bli en del av laget. Vi kommer under våren låta samtliga U15 spelare testa alla positioner bara för att få förståelse för spelet. Jag har för avsikt att låta spelarna själva fundera vad de helst vill spela, sedan tillsammans med dem fatta beslut om vad som funkar bäst för dem och laget.

 

Idag består truppen av Simon, Ludwig, Alex, Daniel, Emma, Linus och Marcus som bekräftat att de har för avsikt att spela under 2016. Sedan har vi ett antal spelare som fortfarande känner sig osäkra inför året. Självklart är det upp till var och en hur de vill gör man vi ser gärna att de kommer tillbaks eller byter till vår klubb i de fallen det är aktuellt. Vi har i och med detta ett fortsatt stort behov av rekrytering vilket genomsyrar ett arbete som hela klubben arbetar med. Jag som HC ser avgjort inga problem med att få in tillräckligt med folk för seriespel, ju tidigare vi får in dem desto bättre. Jag kommer ha samma gräns som vi hade inför 2015 för att anmäla laget för seriespel.

 

Coachgruppen förändras en hel del då klubben nu har 3 lag istället för 1 som förra året. I år kommer jag gå in som Headcoach och fortsätta behåll ansvaret för offence. Till min hjälp kommer jag ha Shikhar som kommer få huvudansvar för defence. Vi får se om ytterligare tillskott kommer ske under året. Vem är då jag? Jag är en fd spelare i amerikansk fotboll på den offensiva linjen. Tidigare klubbar är bl.a. Westerbotten Huskies (Numera heter det UAFC) och Farnham Knights i England. Jag slutade själv spela då jag flyttade till Upplands-Bro och strax efter till Bålsta pga förändrade jobb för mig och min fru. Jag fann ingen klubb som låg tillräckligt nära för att själv fortsätta spela. Gick då över för att hjälpa Michael W att träna ungdomar under de senaste åren och nu tar jag steget upp för att bli headcoach för U15. Jag har uteslutande spelat på offence och det är vad jag kan. Defence är något som jag självklart har varit tvungen att lära mig grunderna i av det enkla skälet av att jag ville bli bättre på offence.

 

Vi kommer inom klubben ha gemensamma träningar för U11-U13 samt U15-U17 när vi går in på teknikträningen. Fysträning i Amerikansk fotboll bygger mycket på att man arbetar med sin egen kroppsvikt som motstånd så där kommer hela klubben träna gemensamt. Då U17 börjar sin serie under våren medan vi i U15 inte börjar förrän i Augusti så kommer coachgruppen gemensamt besluta om upplägg för träningarna. U15 kommer under vintern och våren tyvärr ha 3 pass i veckan, Måndag, Tisdag och Torsdag, se kalendern för tider. Vi önskade att ha två längre pass, framförallt när vi tagit på skydden för att få mer av träningarna. Dock gick inte det att lösa pga platsbrist i kommunen när det gäller lokaler. Jag förväntar mig att man närvarar på samtliga träningar alternativt meddelar mig eller Shikhar varför man inte kan. Träningarna som kommer ske i gymmet på Lördagar är frivilligt för U15.

 

I mitten av April kommer vi ännu en gång bjuda in andra klubbar till en minicup inför att alla går ut. Cupen kommer spelas på Bro IP och brukar vara en extremt trevlig dag för alla inblandade. Återkommer med datum och tider för detta när det närmar sig. Cupen spelas i 9-manna format.

 

Efter cupen kommer klubben gå ut på grönbete och njuta av våran underbara gräsplan. Fokus här kommer vara att lära sig tekniken, utmana oss själva för att lära oss vara så starka och duktiga som krävs för att tävla i denna sport. När vi gått ut kommer vi gå över till 2 träningar i veckan igen. Återkommer med tider och längd på träningarna.

 

Jag hoppas detta klargör lite funderingar som jag fått frågor om angående året som kommer. Är det något som någon spelare eller förälder vill få svar på tveka inte att FRÅGA. Jag svarar så snart och gott jag kan. Jag nås enklast per facebook eller på mail This is a mailto link , jag kan vara svår att nå per telefon men spelarna kommer få numret under de första träningarna.

 

Joakim Frentz

Headcoach U15


 

Skribent: Joakim Frentz

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...

Se all info