Hoppa till sidans innehåll

Historisk vinst!

05 SEP 2016 14:45
Söndagen den 4 september 2016 hände det magiska. Upplands-Bro Broncos tog sin första vinst i seriespel. Vi har tidigare vinster i träningsmatcher och på Broncos Springbrawl men aldrig tidigare i seriespel.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2016 11:14

enna dag kom Västerås Roedeers och gästade oss på Kungsängens IP. Vädret var inför matchen mycket lovande och trots att det drog förbi en skur var humöret på topp. Broncos hade inför matchen gjort lite korrigeringar på både offense och defense som föll väldigt väl ut under matchen. Som vanligt hade Broncos inte numerären på sin sida, även om detta inte visade sig vara något problem.

Matchen inleddes med att Roedeers vann slantsinglingen och valde att ta emot bollen. Efter kickoff satte Broncos tonen direkt med att stoppa driven innan Roedeers hade kommit speciellt många yards framåt. Skillnaden från föregående helg var tydliga redan i de första spelen. Vi spelade som ett lag där alla hjälptes åt i varje spel. Även om den första tacklingen missades så var det genast lagkamrater där och hjälpte till.

På offense märktes det också tydlig skillnad i viljan och drivet hos spelarna. Vi testade båda våra QBs som båda fick leverera både pass- och springspel. Samt att båda lyckades leda laget till touchdowns.

Detta gjorde att det stod 34-0 i halvtid. Broncos har haft ledningar förut som vi tyvärr tappat efter pausen. Även denna gång gjorde vi en blek insats efter vilan och släppte in en touchdown i början av tredje kvarten. Broncos svarade därefter snabbt upp och gjorde själva ytterligare två, vilket gjorde att matchen slutade 47-6. 

Flertalet spelare gjorde sina första touchdowns. Flertalet spelare gjorde både sacks, riktigt fina tacklingar och blockeringar. Denna match vann vi som ett lag! Vi laddar nu om batterierna inför nästa helg då vi tar emot Eskilstuna Sharks på Kungsängens IP på söndag med kickoff 16:00 vilket lär bli en hård och jämn match.

Joakim F
HC U15

(Foton i artikeln är tagna av Lisa Edin)

Skribent: Joakim Frentz
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...

Se all info