Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiären avklarad!

22 AUG 2016 08:50
Så var det äntligen dags för U15 att dra igång sitt seriespel. Vi själva har haft fokus på att spela ihop oss som lag och det hela mynna ut med att vi inledde ett samarbete med Sollentuna Stars.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2016 10:24

  Söndagen den 21/8 kom nu ett av de svåraste motstånden som finns i Sveriges U15 spel för året på besök, obesegrade i både Dukes och vinnare i sin första match mot Västerås i deras seriepremiär, Uppsala 86ers. Med endast 3 gemensamma träningar mellan Stars och Broncos visste vi att det skulle bli en tuff uppgift. När vi dessutom endast hade 13 spelare inför matchstart bestämdes det redan innan matchen att den skulle spelas i 8-manna format vilket flera lag i U15 Norra också gör.


 Uppsala vann slantsinglingen och valde att ta emot bollen. Uppsala lyckades direkt på första driven att göra en touchdown efter starkt spring spel. Broncos svarade upp starkt med en egen touchdown även vi på första driven. Broncos stod upp väldigt bra genom hela matchen. Pga lite små skador och extremt trötta spelare som dubblade matchen igenom så drog siffrorna iväg i slutet. Många spelare fick spela på positioner där det inte var tänkte bara för att vi skulle ha 8-man på banan.

 Jag vill dock ändå lyfta det som att det var brutalt bra jobbat genom hela matchen och vi hade extremt mycket som fungerade bra. Vi fick iväg båda pass och spring spel som fungerade riktigt bra. Vi hade en linje som höll. QBs som fick iväg pass, lämna över till springande RB som gjorde ett grymt jobb när de skyddade våran QB från 86ers blitzar. Vi hade flera kompletta pass under matchen varav några lär bli riktigt minnesvärda. På defence lyckades vi både sacka QB och stoppa nästan samtliga pass spel. De av de 4 första extra points så lyckades vi blocka 3 vilket säger en hel del om inställningen i laget!

 Matchen slutade totalt 60-12 till 86ers favör vilket enligt mig är ganska missvisande. Vi slutade dock med flaggan i topp och tar nya tag nu under veckan för att möta Jets som inte bara verkar taggade utan även oroliga för det de fick se av oss, de hade coacher där och kollade, inför helgen. Även den matchen spelas i 8-manna format hos Jets på deras begäran vilket vi accepterat.

 Stort tack till lagledare, funktionärerna och övriga som var där och bidrog till en riktigt fin match med bra stämning genomgående. 

Denna artikel uppdateras med bilder under kvällen

 

Skribent: Joakim Frentz
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

Bauer Elektriska AB

SPONSORER

Sparbanken i Enköping

Popup Padel logga


 

 

STÖTTA BRONCOS

Sponsorhusets logga med Broncos logga

Följ oss på

Facebook  instagram  youtube

_____________________________

 

Postadress:
Upplands-Bro AFF Broncos - Amerikansk Fotboll
Wennerholm, Fajansstigen 27
19638 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +460708221876
E-post: kontakt@ub-broncos.s...

Se all info