Hoppa till sidans innehåll

Klubbinformation


Medlemsbrev UVFK 2019:1

Hej och välkomna till ett nytt år och en (relativt) ny ridtermin. Söndagen den 3 mars har vi årsmöte, så ta din chans att vara med och påverka klubbens framtid! Dagen börjar kl. 14:15 med en (gratis) 30-minutersclinic på temat ”Rakriktning”, där personal m.fl. rider och visar på övningar, problem och lösningar. Kl. 15 börjar årsmötet. I samband med årsmötet drar vi även igång vårens försäljning av hushållspapper och toalettpapper (förra året fick vi ihop en vinst på över 22000 kronor på detta – förhoppningsvis kan vi sätta ett nytt rekord i år).

Under höstterminen introducerade vi Hippocrates, som när det är fullt inarbetat kommer att underlätta för både ridelever och verksamhet. Nu ska vårens fakturor (ridavgifter och medlemsavgifter) vara ute, men hör gärna av er till vår kassör Gabriella Brandell , om ni har några frågor eller om det är något som är oklart. På sikt satsar vi på att alla medlemmar, inte bara eleverna på ridskolan, ska finnas med i systemet. Medlemsavgifterna kan dock fortsatt betalas in via klubbens postgiro (750867-4) eller swish (123 568 1507). Var noga med att ange vad inbetalningen gäller.

Från och med 1 januari 2019 drivs all verksamhet i klubbens regi, och aktiebolaget kommer att avvecklas under året. Det finns flera orsaker till detta, men en stor del handlar ekonomiska faktorer som att kunna effektivisera administration och söka fler bidrag.

Ridskoleverksamheten ska inte påverkas av detta, och förhoppningsvis kan vi tillsammans skapa en inspirerande verksamhet med hästen i fokus. Klubben är till för alla medlemmar, men skapas också av alla medlemmar! Därför är det viktigt att du engagerar dig: kom med önskemål och förslag, och delta gärna i våra aktiviteter. Inom den närmaste framtiden kommer det även att publiceras en önskelista på hemsidan och i stallet med förslag på aktiviteter som klubben/ridskolan behöver hjälp med. Kanske finns där något som just du kan bidra med – eller kanske har du andra förslag?

§§§

En mindre positiv, men extremt viktig punkt rör de utbrott av EHV-1, kvarka och hästinfluensa som har blossat upp i stora delar av landet under de senaste veckorna.

Information om detta finns både på hemsidan och anslaget i stallet, men i korthet gäller att:

Med anledning av det utbrott av infektion med EHV-1 (ekvint herpesvirus-1; "abortvirus") som pågår i Stockholm skärper vi smittskyddsreglerna vid vår anläggning. Detta kommer att gälla under minst tre veckor. Vi övervakar utvecklingen av situationen och informerar kontinuerligt om något ändras.

Ridelever/besökare vid ridskolan

Hand- och sko-desinfektion skall ske vid in och utgång från stallet. Utrustning för detta kommer att finnas i huvudingången till stallet samt två andra ingångar till stallet. Om du rider eller har kontakt med hästar vid någon annat stall skall separat utrustning, alternativt tvättad/desinficerad utrustning användas i olika stall. Observera att detta även gäller mobiltelefoner och andra saker du tar med in till hästarna.

Hästägare vid anläggningen

Hästar får inte lämna anläggningen för att delta i t.ex. tävling/träning där de har kontakt med hästar från andra stall.

Hästägarna har ansvar att hålla uppsikt över tecken på smittsam sjukdom (t.ex. feber, nedsatt allmäntillstånd, hosta, nosflöde) hos sin häst och att omgående rapportera eventuella symptom till ridskolan.

Hästägarna har ansvar att säkerställa att hovslagare som besöker anläggningen följer smittskyddsrutinerna.

Hästägare som löst anläggningskort

De som löst anläggningsavgift för 2019 kan fortsätta använda lilla ridhuset under förutsättning att hemmastallet följer samma rutiner som för hästar uppstallade hos UVFK.

För övrigt får inga hästar utifrån besöka anläggningen.

§§§

Slutligen vill vi informera om ett säkerhetsseminarium som hålls på SLU den 18 mars och som är öppet för alla intresserade. Det handlar framför att om huvudskador i samband med ridolyckor:

• Alla är välkomna till ett säkerhetsseminarium som hålls på SLU i Uppsala den 18 mars, kl 18–21.

• Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC), SLU, Ultuna, Ulls väg 26, samling vid huvudentrén till det ”runda huset”.

• Hjärntrappan

Har du tänkt på hur din hjärna mår när du har ramlat av hästen och slagit i huvudet? Även ett litet slag mot huvudet kan ge konsekvenser. Om du ramlar av och slår i huvudet ska du ta det lugnt och låta din hjärna vila innan du börjar rida igen. Margareta Rödén, överläkare ortopedi, ledamot i Svenska Ridsportförbundets Säkerhetsutskott, samt ordförande i SvRF:s fälttävlanskommitté berättar mer om ”Hjärntrappan” – något att fundera på för alla som rider.

• Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe och matig macka. Du behöver anmäla ditt deltagande senast den 14 mars (så att vi beställer rätt antal mackor).

• Du anmäler ditt intresse till Göran Dalin 

§§§

Vi hoppas att få se så många medlemmar som möjligt på söndagens clinic och årsmöte – alla är hjärtligt välkomna!

Bästa hälsningar,

Styrelsen för UVFK och Ridskolans personal

 

Uppdaterad: 25 JUN 2018 19:49 Skribent: Line V

Välkommen till Akademistallet

UVFK

 

Vill du bli medlem?

Vägbeskrivning till oss

 

e-post: This is a mailto link - för avbokning av lektion, intresserad av att börja rida, uppstallning m.m.

e-post: This is a mailto link - för frågor om föreningen, tävlingar, träningar m.m.

 

Kontakta Webmaster

logga_alone_200x72

 

 

 

upplandsbygd_jpg


UVFKs sponsorer

abetong

logos-enrad

 

 

 

Postadress:
Upplands-Västmanlands FRK - Ridsport
Kvarnbo
75265 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018543385
E-post: This is a mailto link

Se all info