Hoppa till sidans innehåll

Crowd-funding

2018-09-02 23:07
Insamling inför ökade foderkostnader pga torr sommar. Hjälp ridskolan.
  • Uppdaterad: 2018-09-02 23:07

Problem med ökade foderkostnader

Det har säkert inte undgått någon att foderläget för de flesta djurslag i Sverige är krisartat. Redan förra året var besvärligt, och i år är torkan ännu värre. Första skörden av hösilage blev 20-50% av en normal skörd, och andraskörden har på många håll torkat bort helt.

Vi har, trots läget som råder, lyckats få tag på hösilage till våra hästar MEN priset har fördubblats. En normal ridskolehäst äter ca 10 kg hösilage per dygn, och med 27 ridskolehästar i stallet så blir det mycket pengar. Vi uppskattar att grovfoderkostnaderna för ridskolehästarna kommer att öka med ca 200 000 kr för säsongen 2018-19 (höst- & vårtermin). För de privathästar som är uppstallade hos oss kommer ett tillfälligt fodertillägg göras på hyran, så dessa belastar inte ridskoleverksamheten.

Ridavgifterna är redan satta för höstterminen, så vi har ingen möjlighet att justera dessa för att möta den ökade kostnaden. Vi kommer naturligtvis att fortsätta arbeta aktivt med både besparingar och möjliga intäktsökningar, men vi har redan gjort det mesta vi har kunnat i den vägen. Därför skickar vi nu denna förfrågan till alla våra medlemmar:

Du som medlem kan hjälpa till! Istället för att sälja olika saker för att få in pengar så vill vi satsa på en gemensam crowd-funding. Vi är medvetna om att inte alla har möjlighet att hjälpa till, och det är helt frivilligt att delta.

Om du vill hjälpa till så kan du antingen swisha till UVFK på nummer 123 568 15 07 (märk betalningen ”Foder”) alternativt betala in pengar till Uppsala Akademistall AB på pg 160 04 13 – 7. För att ingen ska känna sig tvingad att bidra kommer vi inte att namnge dem som skänker pengar. En uppdatering om hur mycket pengar som kommer in redovisas på hemsidan. Ett eventuellt överskott används till ett av er medlemmar föreslaget ändamål (på samma sätt som förslaget om insamling till en läromästare kom från medlemmarna).

Stort tack på förhand!

/Personal på Akademistallet och Styrelsen i UVFK

Skribent: Line Verheij
Epost: Adressen Gömd

Välkommen till Akademistallet

UVFK

 

Vill du bli medlem?

Vägbeskrivning

 

e-post: This is a mailto link - för avbokning av lektion, intresserad av att börja rida, uppstallning m.m.

e-post: This is a mailto link - för frågor om föreningen, tävlingar, träningar m.m.

 

Kontakta Webmaster

logga_alone_200x72

 

 

 

upplandsbygd_jpg


UVFKs sponsorer

abetong

logos-enrad

download

 

Postadress:
Upplands-Västmanlands FRK - Ridsport
Kvarnbo
75265 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-543385
E-post: This is a mailto link

Se all info