Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev

05 NOV 2019 19:11
Information från styrelsen och personalen
  • Skapad: 05 NOV 2019 19:11

Medlemsbrev november 2019

Hej alla medlemmar!

Nu har halva höstterminen gått och vi har hunnit med en rad klubbaktiviteter, bl.a. städdag, dressyrtävling, dressyrclinic, vår populära Akkadag och en Pay&Jump. Vi har även haft Back on Track hos oss för en föreläsning om hjärnskador, då vi medlemmar fick möjlighet att prova och köpa ridhjälmar till ett rabatterat pris. Just nu pågår även en yogakurs som deltagarna varmt kan rekommendera (om det finns önskemål ifrån fler så kan det säkert bli en repris).

Resultaten från medlemsenkäten som gjordes i våras kommer att publiceras på hemsidan inom kort, men vi kommer även att försöka få mer feedback kopplat till denna i samband med vårt årliga adventsfika. Adventsfikat anordnas under en vecka i december i valberedningens regi, men styrelsemedlemmar kommer också att finnas på plats under veckan. Passa på att prata med valberedningen och styrelsen, kom med förslag och synpunkter, eller varför inte kandidera till klubbstyrelsen? Nästa årsmöte hålls preliminärt den 1 mars 2020.                                                                                

Under året har stora investeringar gjorts på anläggningen. Vi har bytt till LED-belysning på anläggningen och även bytt underlaget i stora ridhuset. Tillsammans uppgår dessa investeringar till nästan 600 000 kr, varav ridhusunderlaget står för 350 000 kr. För att kunna hålla det nya underlaget fräscht under så lång tid som möjligt, och kanske kunna skjuta upp nästa byte med ett eller två år, så är vi tacksamma om så många ridelever som möjligt tar några minuter efter ridlektionen och mockar upp några högar efter sig. Redskap finns under läktaren på ”dressyrsidan” (dvs. samma sida som ingången till stallet). När skottkärran är full tömmes den med fördel i en av de två containrar som står vid gödselstacken.

De två contrainrarna är en del av vårt miljöprojekt att förädla och sälja (en del av) den gödsel som våra hästar producerar. Projektet har beviljats bidrag ifrån Upplands idrottsförbund. Om vi alla hjälps åt så kan vi både underhålla vårt ridhusunderlag och göra en miljöinsats! Det är dock viktigt att det i så stor utsträckning som möjligt blir ”bara bajs” i containrarna. Det betyder även att alla är varmt välkomna att mocka ut en hög eller två ifrån stallet och tömma även detta i containrarna. Mer information om detta finns anslaget både i sadelkammaren och i redskapsrummet i stallet.

Stora investeringar leder naturligtvis även till behov av intäkter. Om det finns någon bland oss medlemmar som har förslag på insamlingsaktiviteter eller sponsorer är ni varmt välkomna att kontakta styrelsen via mejl, antingen till This is a mailto link eller till ordförande This is a mailto link. Stort tack till er som alltid går via Sponsorhuset då ni ändå handlar eller bokar hotell på nätet. Det ger intäkter som kommer in till UVFK/klubben. Som många av er vet så väntar det stora shoppingdagar framöver som t ex Cyber Monday, Black Friday och inte minst den allmänna julklappshandeln. Du som ännu inte handlar via Sponsorhuset kan börja nu. Gå igenom deras Bonusstege så lär du dig hur allt fungerar, du erhåller dessutom en biobiljett (värde 160 kr). Kom enkelt igång här: https://www.sponsorhuset.se/upplandsvast/intro

För de medlemmar som också är ridskoleelever kommer det under veckan att gå ut en inbjudan att fortsätta rida nästa termin. Vi är glada om ni som tänker fortsätta rida tackar ja på denna. Än så länge går det inte att tacka nej via Hippocrates, så om du har tänkt att sluta rida är vi väldigt tacksamma om du meddelar ridskolan om detta (antingen direkt till din ridlärare eller via mejl till This is a mailto link ).

Slutligen vill styrelsen och personalen bjuda in alla medlemmar att delta i våra aktiviteter och komma med förslag och synpunkter. Just nu pågår planeringen inför vårterminen, så ta chansen att vara med och påverka inriktningen på framtida aktiviteter. Årets julkurser kommer att anslås på hemsidan inom kort, så håll ögonen öppna om du är intresserad!

 

Bästa hälsningar,

Styrelsen för UVFK

och

Ridskolans personal

 

Skribent: Eva Hjelm
Epost: Adressen Gömd

Välkommen till Akademistallet

UVFK

 

Vill du bli medlem?

Vägbeskrivning

 

e-post: This is a mailto link - för avbokning av lektion, intresserad av att börja rida, uppstallning m.m.

e-post: This is a mailto link - för frågor om föreningen, tävlingar, träningar m.m.

 

Kontakta Webmaster

logga_alone_200x72

 

 

 

upplandsbygd_jpg


UVFKs sponsorer

abetong

logos-enrad

download

 

Postadress:
Upplands-Västmanlands FRK - Ridsport
Kvarnbo
75265 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018543385
E-post: This is a mailto link

Se all info