Hoppa till sidans innehåll

Vi minns Gudrun Orava 1961 - 2021

02 JAN 2022 09:58
  • Uppdaterad: 02 JAN 2022 09:58

Gudrun Orava var under många år engagerad i UVFK som tävlingsryttare, klubbmedlem, funktionär och tränare. Gudrun hade en härlig energi, stort driv och arbetade hårt för att utveckla ridsporten på olika sätt. Ett exempel som kan nämnas är Ridborgarmärkesligan 1984 där UVFK kom på andra plats bland svenska ridklubbar med 508 sålda ridborgarmärken. Av dessa 508 märken hade Gudrun sålt hela 354 själv. I samband med att UVFK firade 100 år 1998 sammanfattade Gudrun klubbens historia. Hennes sammanfattning finns fortfarande att läsa på UVFKs hemsida för den som är intresserad.
 
Gudrun hade ett stort engagemang i tävlingsverksamhet och då främst i fälttävlan. Många ekipage har tränat för henne både på UVFKs tidigare anläggning och i Kvarnbo. Hon var även en flitigt anlitad och uppskattad banbyggare vid hopptävlingar.
 
Vi är många som på olika sätt genom åren har jobbat tillsammans med Gudrun för ridsporten och klubben och som kommer att sakna hennes värme, fart och engagemang. Gudrun lämnar ett stort tomrum och våra tankar går till hennes familj.
 
UVFK genom Karin Agenäs och Anna Sjöström
Gudrun och Madeleine Gertzell på uteritt 2015.jpg

 

 Madeleine Gertzell och Gudrun på uteritt 2015

 

Upplands Ridsportförbund har tagit initiativ till en kondoleansbok där den som vill dela med sig av sina minnen eller tankar är varmt välkommen att göra det. Boken kommer sedan att överlämnas till familjen.

Via länken nedan kommer du till förbundet där det står mer om arbetet som Gudrun Orava har gjort för ridsporten i Uppland samt information om kondoleansboken.

Klicka här.

 

 

Skribent: Eva Hjelm
E-post: Adressen Gömd

Kontakta Webmaster

 

 

 

logga_alone_200x72


UVFKs sponsorer

 

 

  

Postadress:
Upplands-Västmanlands FRK - Ridsport
Kvarnbo
75265 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018543385
E-post: This is a mailto link

Se all info