Hoppa till sidans innehåll

Mix


   

  Foto: Louise Larsson

 

Mix


 valack f. 23 april 2004 i Warszawa hos Matgorzata Dziekanska

  <ras>,  skimmel, 165 cm

Härstamning    e: EPOS    u: Murcja
    e: Marok

 

 Från Polen via vår hästhandlare Sven-Inge

 Kom till Akademistallet 21 september 2012


Mix har lite blandat blod, en del holländskt, men bakom mormor, Totr, ligger arabhingsten Nabor som är mycket uppskattad i Polen.

Mix går alla typer av lektioner och med alla nivåer av ryttare och sköter sina arbetsuppgifter bra. Eftersom han är mycket lydig behövs en ryttare som är tydlig och noggrann. Mix kan upplevas som lite loj men behöver bara en ryttare som rider hela tiden.

Mix kommer från Polen där han haft samma ryttare från det han var 3 år tills han såldes till Sverige. Hans polska ägare berättar att han behöver ridas ordentligt för att klara av svåra uppgifter.

Hon berättar också att han är duktig på att hoppa över staket men det har han tack och lov inte visat prov på här!

 

 

Foto: Sylwia Bykiewicz 2014

 

Elever säger så här om Mix:

  • Den här hästen lär dig att våga hoppa högt. Den lär dig att om man rider prydligt kan man göra svåra saker och att man kommer långt med en karamell och smicker. I stallet lär den dig att inte tveka när du ska gå in i boxen och när du väl är insläppt i boxen lär den dig att bakom den sura fasaden finns en gullig häst med ett stort hjärta.
  • Mix är en häst som kan allt det som vi jobbar med på ridskolan! Han ger oss både utmaningar i och svar på hur olika saker ska genomföras. Han utmanar på alla nivåer och oavsett nivå levererar han om ryttaren gör rätt. En oumbärlig ridskolehäst!
  • Denne herre lär oss allt från hur vi hanterar hästen i boxen till de bästa katthoppen över hinder. Inte klämma med skänkeln, positiv attityd och inte bry sig om när han ser vampyrer och spöken. För visst har han den mjukaste galoppen och de finaste prickarna.
  • En riktig stjärna som kan gå på alla nivåer, superfin häst även om man ibland måste övertyga honom om att han ska jobba.
  • Mix har lärt mig det som de flesta hästar före honom har gått bet på: att inte luta mig för mycket framåt i hoppningen. 
  • Vet hur man hushåller med resurserna och vad som är roligt och vad som är tråkigt. Kan allt om ryttaren vet vad som ska göras…

 

Uppdaterad: 30 DEC 2017 10:44 Skribent: Eva Hjelm

Kontakta Webmaster

 

 

 

logga_alone_200x72


UVFKs sponsorer

 

 

  

Postadress:
Upplands-Västmanlands FRK - Ridsport
Kvarnbo
75265 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018543385
E-post: This is a mailto link

Se all info