Hoppa till sidans innehåll

Policy för klubblag


Upplands-Västmanlands Fältrittklubb – policy för lag och lagledare

Utfärdad av tävlingssektionen
Gäller från och med hösten 2016

Allmänt
Alla ryttare som representerar klubben skall uppträda sportsligt mot sin häst, sina medtävlande och arrangerande klubbs funktionärer.
Om intresse och ekipage finns är det klubbens intention att delta med lag i de olika allsvenskorna. Nedanstående policy behandlar framförallt häst då antalet ponnyekipage som tävlar för klubben i dagsläget är mycket begränsat.

Syfte
Tävlingssektionen önskar att genom att låta lag representera klubben i de olika allsvenskorna stärka klubbandan, öka ridkunskaperna hos klubbens medlemmar och öka engagemanget i klubbens tävlingsverksamhet.

Anmälan
Som riktlinje gäller att tävlingssektionen anmäler lag till aktuell serie om 6 st kvalificerade ekipage anmält intresse och minst en person tagit på sig rollen som lagledare före sista datum för betalning av laganmälningsavgiften. Lagledaren och tävlingssektionen i samråd kan dock bestämma att fler eller färre ekipage behövs i varje enskilt fall.

Lagledarens uppgifter

 • Lagledaren utses av tävlingssektionen och skall ha en tät kontakt (t.ex. genom att delta i tävlingsektionens möten under aktuell tidsperiod) med sektionen angående lagaktiviteter, uttagning av lagdeltagare och hur lagdeltagarna bäst kan hjälpa till vid klubbens tävlingar.
 • Lagledaren ansvarar för att lagdeltagare tas ut enligt klubbens policy och att uttaget ekipage kan anses ha förutsättningar att genomföra tävlingen.
 • Lagledaren deltar vid distriktets information om allsvenskorna.
 • Lagledaren ansvarar för lagets anmälning till varje tävlingstillfälle (tävlingssektionen anmäler laget till serien och betalar lag-anmälningsavgiften till distriktet).
 • Lagledaren påminner lagdeltagarna om att anmäla till individuella starter i tid för varje tävling.
 • Lagledaren ansvarar för att minst en lagaktivitet genomförs för varje lag.
 • Lagledaren tackar arrangören efter avslutad tävlingsdag.
 • Efter varje tävling rapporterar lagledaren resultat och vilka som deltog i laget till tävlingssektionen och ansvarar för att resultaten redovisas på hemsidan.

Kriterier för lagdeltagare

 • Lagdeltagare skall ställa upp som funktionär vid klubbens tävlingar (eller andra klubbarrangemang såsom clinics, programridning eller pay and jump) med en arbetsinsats som motsvarar en heldag per kalenderår. Som funktionärsarbete räknas förutom arbete på tävlingsdagar även förberedelser såsom banbygge, arbete på terrängbanan, inköp, matlagning och bakning till cafeterian.
 • Vid uttagning av lag är funktionärsarbete alltid meriterande.
 • Lagdeltagare skall i möjligaste mån delta i de lagaktiviteter som arrangeras och skall hjälpa lagledaren att arrangera lagaktiviteter.

Lagaktiviteter
Lagaktiviteter såsom programridning, klubbtävling, banhoppningsträning, övrig träning och teoriundervisning skall om möjligt vara öppna för övriga klubbmedlemmar. Laget förväntas också ha möten med lagledaren för planering och uppföljning av tävlingstillfällen och serien.

Kriterier för de olika divisionerna
På distriktets hemsida finns regler för de olika divisionerna http://www3.ridsport.se/uppland

Division 3 dressyr häst (och ponny)
Serien vänder sig till ekipage på Lätt B-nivå.
Inga kvalifikationskrav. Om fler än 4 ekipage vill vara med tas laget ut så att så många som möjligt får möjlighet att vara med vid minst en deltävling. Funktionärsarbete är meriterande och lottning sker om antalet ekipage inte medger annan lösning. Fler lag kan också anmälas om serien medger detta.

Division 3 hoppning häst
Serien vänder sig till ekipage på 90 cm & 1m-nivå.
Inga kvalifikationskrav. Om fler än 4 ekipage vill vara med tas laget ut så att så många som möjligt får möjlighet att vara med vid minst en deltävling. Funktionärsarbete är meriterande och lottning sker om antalet ekipage inte medger annan lösning. Fler lag kan också anmälas om serien medger detta.

Division 2 och 1 dressyr häst
Division 2 vänder sig till ekipage på Lätt A-nivå.
Division 1 vänder sig till ekipage på MSv C & MSv B-nivå.
För att vara aktuellt för lagdeltagande skall ekipaget tävla på respektive nivå. Om fler än 4 ekipage vill vara med tas ett fast lag med reserver ut baserat på funktionärsarbete och dokumenterat resultat på tävling alternativt på en programridning som anordnas av klubben för uttagning.

Division 2 och 1 hoppning häst
Division 2 vänder sig till ekipage på 1.10 m-nivå (senior)/1.0 m nivå (junior, ung ryttare).
Division 1 vänder sig till ekipage på 1.20 – 1.25 m-nivå.
För att vara aktuellt för lagdeltagande skall ekipaget tävla på respektive nivå. Om fler än 4 ekipage vill vara med tas ett fast lag med reserver ut baserat på funktionärsarbete och dokumenterat resultat på tävling alternativt på en klubbtävling som anordnas av klubben för uttagning.

Elit/SM
Officiella kvalregler gäller.

Uppdaterad: 29 JAN 2018 15:38 Skribent: EVA WATTRANG
E-post: Adressen Gömd

Kontakta Webmaster

 

 

 

logga_alone_200x72


UVFKs sponsorer

 

 

  

Postadress:
Upplands-Västmanlands FRK - Ridsport
Kvarnbo
75265 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018543385
E-post: This is a mailto link

Se all info