Hoppa till sidans innehåll

Vad är Jolleseglarna?


Vi är sektionen i Upplands Väsby Båtsällskap som seglar jolle. Du behöver inte kunna segla eller ha egen båt för att vara med oss. Klubben har ett antal egna jollar.

Vår, sommar och höst fyller vi med aktiviteter och härlig segling. Seglarskolan med 3-dagars kurser och 5-dagars kurs samlar både unga och vuxna elever som under glada tillrop lär sig segla och att vara på sjön.

Under säsongen träffas vi på Aktiv onsdagskväll varje vecka och många helger för att träna segling eller bara umgås på klubben.

Några av oss tävlar runt i Sverige och Norden på regattor med blandade framgångar. Varje år brukar 3-4 besättningar från klubben åka på Trissjolle SM någonstans i Sverige och mäta våra krafter med andra klubbars seglare och viktigast av allt ha några glada dagar med segling.

Under sommaren brukar vi ordna ett och annat kalas på klubben också!

I september arrangerar klubben två regattor;

TrissTräffen & SnipeTräffen. 

Då får du gärna delta, antingen som kappseglare eller som funktionär.

Varje år traditionsenligt avslutar vi segelsäsongen med Medelhavsracet mellan Kairo och Gibraltar någongång i slutet av september.

Under vintern lyser flitens lampa i Sjöstugan, vi underhåller klubbens båtar och material när vi inte fikar. I vår fina verkstad byggs en och annan båtmodell också när vintern rasar utanför dörren.


.DSC_0480

Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:59 Skribent: Lars Hylander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upplands Väsby BS - Segling
Box 91
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info