Hoppa till sidans innehåll

Snipe Träffen och Snipe DM


 logo                  vimpel_small    

 SAM_9457

Snipeträffen

Jan och Lasse firade ett år som Snipe seglare med att arragera en tävling för våra Snipevänner i trakten. Det blev samtidigt DM för Stockholms län i Snipe. Vinden lite ovanlig i viken från norr som gjorde seglingen upp mot kryssmärket blev chans artad med ordentliga vind vred. Styrkan varierade även den väldigt. Synd var att vi bara blev tre båtar, hade räknat ned sju.

Vi fick till en publik vänlig bana i form av en triangel med kryssmärket utanför bryggnocken på långa bryggan uppe vid jollehörnet av klubben. Sen slör ut mot munkholmen där vi hade ett slörmärke. Sedan ner mot den lilla ön där start- och mållinjen var och även slör rundningen upp mot kryssen var. Vi hade KåHå och Leif sittandes i ett start fartyg. Vidare så fanns Bosse och Karin i vår Buster som säkerhetsbåt över hela banan.

SAM_9456

Vi hann köra fem race som gick med en rasande fart endast ca 7 min från sista båt i mål tills nästa race drog igång. Det finns inget värre än att åka runt ett start fartyg och vänta på nästa start. Stort tack för det ni i startfartyget!

Själva tävlingen gick inte bra för Lasse och Janne som kom sist i alla race för vi hade för dålig fart på båten helt enkelt och kom på efterkälken hela tiden. Vi kom fram i efterhand att vi nog hade skotpunkten för focken lite väl långt fram så vi fick inte samma drag och fart som de andra.

De andra var Niklas/Bea och Lars/Mats som tidvis hade en hård kamp om första platsen som Lars/Mats vann flest gånger och därmed tog hem tävlingen.

Vi alla kämpade tidvis väldigt hårt i byarna hängandes långt ut över relingen för att i nästa sekund sitta i mitten och bar guppa fram. Det kunde också vara att man låg på linje direkt upp mot kryssmärket och nästan framme så vred vinden. Vi tvingades göra ett extra slag för att komma runt märekt. Härligast var slörarna där vi tidvis planade ordenligt i byarna. Det tog i så mycket att båda två i båten måst kränga ner i lovart för att få ner båten och känna lyftet i båten och sprutet om fören. Det är en otroligt härlig känsla när det bär iväg.

Vi avslutade vår härliga tävlingsdag med att äta varm soppa med ostmacka inne i stora klubbhust. Gott med varmt i magen tack Gunilla och Bengt Lindqvist som hjälpte oss med den detaljen.

SAM_9439

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:13 Skribent: Jan Lindqvist

Postadress:
Upplands Väsby BS - Segling
Box 91
19422 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info