Hoppa till sidans innehåll

Dubbla vinster i helgen

28 JUL 2021 19:14
Vid den gågna helgen hade Uppsala framgångar på två håll. Conny Pihl vann i Norrköping och Jonathan Lindoff i Hässleholm.
  • Skapad: 28 JUL 2021 19:14

Vid Hagas filttävling i Norrköping vann Conny Pihl klass C med minsta möjliga marginal. Inför sista varvet låg Conny fyra slag efter ledande hemmaspelaren Benny Claesson.
- Jag tog igen det jag låg efter direkt i starten och utökade ledningen, men jag slog 5 och 7 på spångdroppen (bana 7) och gentleman (bana 13), som båda är väldigt svåra när det blir varmt, säger Conny.
Med tre banor kvar var Conny tre slag efter.
- Det var bara att försöka göra sitt bästa. På bana 17 var bollen för varm på första varvet och jag var för feg andra varvet, men sista var det bara att våga.
Det gav resultat och avslutningen gjorde att Conny kunde räkna in sin andra seger på lika många försök under denna säsong.
- Målet var väl att vinna, men man har ingen aning innan. Framförallt var det väldigt roligt att mitt resultat räckte till 10:e bästa av alla i tävlingen. Nästa utmaning blir i Kalmar 8 augusti, jag siktar på en tredje raka då, avslutar Conny.

På Sjövikens erkänt svårspelade Europabana i Hässleholm kunde inte Jonathan Lindoff startat mycket sämre. 31 slag första varvet och delad jumboplats i klass A.
- Jag startade väldigt tungt med bara 1 spik på de första 9 banorna. Jag spikade håven (bana 10) och då kunde jag koppla bort min dåliga start och spelade bra in i mål med bara två missade banor. Då kände jag att det fanns hopp för resten av tävlingen, säger Jonte. Inför andra varvet tänkte jag att första varvet går inte att göra någonting åt utan det är bara att se framåt. Jag spikade de fyra första banorna och även om det blev ett par miss på de svåra banorna som följer så var jag innen i zonen och spelet flöt på.
Jontes sista fyra var 23-23-24-22 kan jämföras med att det bara noterades 9 varv totalt under 24 på hela tävlingen och Lindoff stod alltså för 3 av dessa 9.
Efter 15 banor på sista varvet hade Jonte endast en tvåa på varvet och en ledning på fyra slag.
- Jag fokuserade mer på mitt eget spel, men trots att jag bara missat en bana så visste jag att jag inte var säker på fönstret (bana 16). Efter att jag slagit en trea där och ändå ledde med tre slag så förstod jag att det skulle gå vägen om inte vinden skulle ställa till det på bana 18.
Det gjorde det inte och Jonte kunde slutföra årets upphämtning genom att vinna med fyra slag efter att ha legat 9 slag från ledningen efter ett varv.
- Mitt spel var inte så bra som jag hade förväntat mig då träningen gick bra och jag kände mig säker på banorna. Jag är nöjd med tävlingen om man bortser från de första 9 banorna, men jag visade resten av tävlingen hur lågt jag kan gå, avslutar segraren.

Skribent: Carl-Johan Ryner
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer

 

Stöd Uppsala BGK, handla via Sponsorhuset

Följ oss på Instagram

 

© Uppsala Bangolfklubb

Postadress:
Uppsala BGK - Bangolf
Ryner, Skolvägen 63
74960 Örsundsbro

Besöksadress:
Ulleråkersvägen 12
75309 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018124490
E-post: uppsalabangolf@gmail...

Se all info