Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i helgen

25 AUG 2021 10:27
I helgen var det deltävling 2 i City Golf tour, denna gång i Örnsköldsvik. Två spelare från Uppsala höll sig framme i klass 2. Samtidigt var 5 spelare och 2 ledare på landkamp i österrikiska Voitsberg med stor framgång.
  • Skapad: 25 AUG 2021 10:27

Dags för andra deltävlingen i City Golf tour på Örnsköldsvisk MOS-banor. Det var uppdelat på två tävlingar, en på lördagen och en på söndagen, och två av Uppsalas landslagsmeriterade spelare höll sig framme i täten på klass 2. Felicia Vikström, som redan förra året visade att hon tycker om Örnsköldsviks banor, slog till direkt på lördagen och tog en andraplats på 84 slag, fyra från segrande hemmaspelaren Einar Mattsson. Alexander Malina tog en fin sjätteplats på 90 slag. På söndagen hade Alexander en tyngre dag och slutade längre bak, men Felicia fortsatte sitt fina spel och noterades för 83 slag och en ny andraplats, ett slag efter segrande Åke Rossander från Sundsvall. 
I den totala listan som ligger till grund för poängen i touren var Felicia endast besegrad av klass 1-spelaren Anders Gidlöf. Felicia gör därmed Alexander sällskap i att vara direktkvalificerad till slutspelet i Sundsvall.

I Voitsberg, Österrike, så utspelades sig Voitsberg Minigolf Games 2021, en lagtävling för landslag. Av åtta spelare och sex ledare var hela 5 spelare (Andreas Cederholm, Karin Olsson, Fredrik Persson, Carl-Johan Ryner och Dan Trulsson) och 2 ledare (CeGe Anderson och Mikael Ohldén), alltså halva truppen från Uppsala. 
Tävlingen spelades i 4-mannalag där Dan, Fredrik och C-J fick sällskap av Jönköpings Marielle Svensson i Sverige 1 och Andreas och Karin fick med sig Alexander Dahlstedt (Tantogården) och Wilma Harrysson (Asarum) i Sverige 2. 
Båda lagen startade bra, men det var Sverige 1 som hade ledningen före Tjeckien 1 efter första dagens 6 varv. Tjeckien gick förbi på finaldagen första dubbelvarv, mycket tack vare Marek Smejkals fantastiska 18-21 på EB-filt, men Sverige 1 avslutade med att spela 17 slag bättre på de sista två varven och tog en bekväm seger. Sverige 2 kämpade med Tyskland 2 om tredjeplatsen, men Tyskarnas näst sista varv (19-18-21-19 på EB) gjorde att det blev för stort avstånd till det avgörande filtvarvet, även om avståndet minskade till fyra slag.

Individuellt var Dan Trulsson bäst av alla med ett otroligt resultat på filten, 129 slag (25,80 i snitt), hela 8 slag bättre än närmaste spelare. Närmaste spelare på filten var Andreas Cederholm, som faktiskt var 2 slag bättre en Dan på första dagen, men Andreas fick inte alls filtspelet att stämma på finaldagen.

Skribent: Carl-Johan Ryner
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer

 

Stöd Uppsala BGK, handla via Sponsorhuset

Följ oss på Instagram

 

© Uppsala Bangolfklubb

Postadress:
Uppsala BGK - Bangolf
Ryner, Skolvägen 63
74960 Örsundsbro

Besöksadress:
Ulleråkersvägen 12
75309 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018124490
E-post: uppsalabangolf@gmail...

Se all info