Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Persson världsmästare!

2017-09-27 10:16
Fredrik Persson vann cupspelet vid VM i Zaton.
  • Uppdaterad: 2017-09-27 10:16

Efter att ha underpresterat i lagtävlingen så vaknade Fredrik Persson till liv under finaldagen på slagtävlingen på VM. 27-18 på masstarten är ett bra resultat, men det är dubbelrundan 20-20 på EB och filt som alla kommer att komma ihåg. Innan filtvarvet var Fredrik 14 slag från ledning, men världsrekord med 20 på filt (avslutade med 15 spik) biter bra i resultatlistan. Det vara bara en nästan lika fantastisk avslutning (7 spik på sista 8 banorna) från Alexander Dahlstedt som gjorde att Fredrik inte fick ro hem guldet redan på fredagen, men det blev ett silver.
Andreas Cederholm inledde stark men fick inte till EBn på finaldagen och slutade på trettonde plats.

På söndagen gick Fredrik fram som en ångvält i de två första matcherna, 6-3, 6-0 och i kvartsfinal väntade Cederholm. Det blev en jämn historia som Fredrik vann med 5-4. I semifinalen mot Christian Gobetz såg det längre tungt ut, men vid underläge 3-5 och fyra banor kvar blev det liknande spurt som i slagspelet så spikade Fredrik alla och vann med 7-5. 
I finalen mot Ondrej Skaloud var det riktigt bra spel. 1-0 efter EBn blev till 3-1 med fem banor kvar, blev till 3-2 inför sista banan. En spik där gav guldet till Fredrik!

Karin Olsson gjorde comeback i landslaget efter många års uppehåll gjorde en bra lagtävling och hjälpte damlaget, med bl a Sandra Kungsman, till en silvermedalj endast ett slag efter Tyskland. 
I slagtävlingen såg det länge riktigt bra ut, men ett 33-varv på filten under masstarten blev det som fällde Karin. Ledningen skiftade mellan Karin och tyskan Melanie Hammerschmidt under sista varvet och till slut drog tyskan längsta strået och Karin fick nöja sig med ett silver återigen med ett slags marginal.

I cupspelet hade Karin en lugn resa till semifinalen men där blev det förlust med minsta möjliga marginal, på sudden, mot Maja Wicki. I bronsmatchen kvitterade Karin på sista banan med förlorade återigen på sudden och slutade därmed som fyra.

Skribent: Carl-Johan Ryner
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer

 

Stöd Uppsala BGK, handla via Sponsorhuset

Följ oss på Instagram

 

© Uppsala Bangolfklubb

Postadress:
Uppsala BGK - Bangolf
Ryner, Skolvägen 63
74960 Örsundsbro

Besöksadress:
Ulleråkersvägen 8
75309 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018124490
E-post: This is a mailto link

Se all info