Hoppa till sidans innehåll

Boccia SM Ekeby 3-4 Aug

07 AUG 2019 10:23
Full fokus på kloten i Uppsala-SM.
Precision, taktik och kanske lite fulspel. Taktiken varierade när parasport–SM i boccia avgjordes i Uppsala i helgen.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2019 10:23

Och när det inte var blodigt allvar på banan stod social samvaro och kamratskap högt i kurs. Vid sidan om banorna slängde deltagarna käft med varandra i all vänskaplighet. Totalt deltog ett par hundra tävlande från stora delar av landet. En hel stab med frivilliga domare – elever från Katedralskolan – höll koll så att deltagarna höll sig på rätt sida linjerna och inte begick övertramp.

– Men kasta får man egentligen göra hur som helst. Och de som inte kan kasta får sparka ut kloten, berättar överdomaren Ulf Lundström från Varberg, som inte heller det här året behövde dela ut några varningar eller andra disciplinstraff:

Artikelbild

Final individuellt klass 2: Mats Temrin/ Sthlm, Peter Hüglow/ Sthlm och Bengt Lindkvist/ Uppsala.

– Funktionärerna som dömer är noggranna och därför är det så bra stämning. Annars kan det bli lite gny och gnäll ibland mellan spelarna, säger Ulf Lundström.

Bengt Lindkvist från Uppsala var ett av hemmahoppen som infriade förväntningarna och tog brons i en av de individuella klasserna. I 25 år har han kastat kloten på tävlingsbanorna.

– Jag har alltid gillat bollspel. Här är det mycket taktik som avgör, det gäller att vara pricksäker och placera kloten rätt i förhållande till motståndaren, berättar han.

En annan hemmaspelare som tog medalj var Stefan Johansson, silvermedaljör i en av de individuella klasserna.

Artikelbild

Uppsalas SM medaljörer i Individuella spelen Bengt Lindkvist Klass 2 och Stefan Johansson Klass 4.

Tävlingsledaren Lidia Svedberg höll i trådarna och var full av lovord över alla som ställt upp för att få arrangemanget i hamn.

– Planen och de nybyggda barackerna här bakom har fått högt betyg och kommunen har röjt sly. Tillgänglighet är viktigt, marken måste vara jämn och banorna släta, säger hon.

Artikelbild

 Finalmatch i en av lagklasserna i helgens boccia-SM. Tranan och Murgrönan spelade om guldet.

Konceptet hamnade uppenbarligen i god jord – föreningen Uppsala handikappidrott har redan fått förfrågan om att stå som arrangörer för SM-tävlingarna i boccia 2021.

Skribent: Lidia Svedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala Handikappidrott
Fyrishov, Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018232300
E-post: This is a mailto link

Se all info